Paul McCartney a Ringo Starr budou prý hostovat na chystané desce Rolling Stones

24.02.2023 17:03 - Jiří V. Matýsek | foto: UMG Recordings

Zní to téměř jako spojení z říše science-fiction, ale hned několik zdrojů - alespoň podle magazínu Variety - tvrdí, že na natáčení rytmiky na připravované album The Rolling Stones se podíleli Paul McCartney a Ringo Starr. Ano, ten Paul McCartney a ten Ringo Starr z někdejších rivalů The Beatles.

Zatím to tedy nebylo oficiálně potvrzeno, není tedy zřejmá míra potenciálního zapojení obou ex-Beatlů ani to, zda se objeví na stejných skladbách. Je ale pravda, že Stouni nemají regulérního basáka (Darryl Jones, který s nimi na basu hraje už dlouhé roky, se pátým členem kapely nikdy nestal) ani oficiálního nástupce zesnulého bubeníka Charlieho Wattse.

Natáčecí sessions se prý uskutečnily v minulých týdnech. V tuto chvíli by mělo být již hotovo a celá deska vstupuje do fáze mixu. Bez zajímavosti není ani jméno producenta, kterým je Andrew Watt, třicátník, který má magickou schopnost dostat ze zkušených hudebních bardů to nejlepší. Dvakrát se mu to povedlo s Ozzym Osbournem, výborná jsou ale i alba Eddieho Veddera "Earthling" nebo v lednu vydané "Every Loser" Iggyho Popa.

To je ostatně další zajímavá skutečnost. Podle informací z nedávného rozhovoru s Wattem možná pracuje i Paul McCartney. Konkrétně, jakkoliv je odpověď poměrně zamlžená, řekl: "Nahrával jsem s několika lidmi, takže se těším na další spolupráci. Začal jsem také spolupracovat s jedním producentem. Jmenuje se Andrew Watt a je velmi zajímavý - užili jsme si spolu spoustu legrace." A poté tajnosnubně dodal: "Kromě toho nemám nic velkého v plánu... v tuto chvíli!" Tak uvidíme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY