The Rolling Stones vydají živák "Hackney Diamonds" a vyrazí na turné

03.12.2023 12:55 - David Věžník | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Letopočet 2023 patří Stounům a moc se toho zřejmě nezmění ani v roce příštím. Partička kolem Micka Jaggera jej zahájí vydáním koncertního záznamu k albu "Hackney Diamonds", ještě na jaře pak vyjede na šňůru po Severní Americe.

Připravovaná minikolekce bude připomínkou neohlášeného vystoupení, které The Rolling Stones odehráli v newyorském klubu Racket 19. října. Během krátkého, sedmipísňového setu fanouškům představili nové songy a přihodili taky starší kousky z diskografie. K závěrečné skladbě "Sweet Sounds Of Heaven" se ke kapele připojila i Lady Gaga (tuhle část už možná znáte; a jestli ne, podívejte se pod článkem). Záznam vyjde jako druhý disk live edice aktuální desky 19. ledna.

Tu skupina, která se může pyšnit tím, že jako jediná bodovala v top 10 albového žebříčku Billboardu v každé dekádě od 60. let, plánuje podpořit dalšími koncerty. Tour odstartuje 28. dubna a prozatím zahrnuje šestnáct zastávek po Spojených státech a Kanadě. Dá se ovšem předpokládat, že ve druhé polovině roku dojde i na zaoceánské kontinenty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY