Marie Puttnerová představila čarokrásné video k nádherné, pokorné "Písni o domově"

04.01.2023 17:34 - Honza Průša | foto: Dušan Tománek

Jednou z očekávaných desek právě započatého letopočtu je debutové album Marie Puttnerové, zpěvačky známé třeba z Jablkoně nebo Zvířete jménem Podzim. Na desku "Laila tov", která vyjde 21. dubna, autorka vybírala finance prostřednictvím webu Donio a nyní představila jeden z prvních plodů, které mohly díky laskavým přispěvatelům vzniknout, video k "Písni o domově". A jak hudba, tak obrázky, které má na svědomí Linda Arbanová, jsou fantastické.

"Píseň o domově" je zhudebněná báseň Jana Zahradníčka a původně vznikla pro divadelní představení Horáckého divadla v Jihlavě "Jediný život". Marie verše zhudebnila spolu s Jakubem Königem a Ondrou Mikulou, spoluhráči ze Zvířete jménem Podzim. Produkce se ujal Eddie Stevens, který pracoval mimo jiné na skvělých "Moruších" i "Krajině rovině" Jany Kirschner. A ta vesnická, přírodní nálada, která se slovenské zpěvačce otiskla do "Moruše biele", jako by byla přítomná i v této nesmírně pokorné a přirozené skladbě.

Ta písnička je vážně čarokrásná, až se skoro zdá, že o albu roku 2023 se rozhoduje už čtvrtý lednový den. V každém případě se Marii Puttnerové podařilo opravdu silně zaujmout a nám nezbývá než se další čtyři měsíce těšit na celou kolekci. To, že je na co, prozrazuje nejen tento song, ale i jména dalších lidí, kteří se na nahrávce podílejí. Kromě těch zmíněných to jsou Petr Uvira a Martin Novák, čtyřmi texty přispěl i Vlasta Třešňák. A teď už si to pusťte.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY