Eminem, Eurythmics, Duran Duran a další byli uvedeni do Rokenrolové síně slávy. Přišla i Dolly Parton

07.11.2022 12:52 - David Věžník | foto: Butterfly Records

V sobotu 5. listopadu se v Microsoft Theater v Los Angeles konal ceremoniál uvedení do Rock & Roll Hall Of Fame (Rokenrolové síně slávy). Svá ocenění převzali Dolly Parton, Eminem, Pat Benatar, Duran Duran, Eurythmics, Lionel Richie, Carly Simon, Judas Priest, Jimmy Jam & Terry Lewis, Harry Belafonte, Elizabeth Cotten, Sylvia Robinson, Jimmy Iovine a Allen Grubman.

Drobné otazníky se před slavnostním večerem vznášely nad účastí Dolly Parton. Královna country totiž nejprve nominaci odmítla, následně si to ale rozmyslela. Tehdy si ovšem ještě nebyla jistá, jestli na ceremoniál dorazí.

Dorazila. "Teď jsem rocková hvězda," řekla během děkovné řeči. "Když mě tehdy chtěli do Rokenrolové síně uvést, opravdu jsem si nemyslela, že jsem udělala dost na to, abych si to zasloužila. Tenkrát jsem tomu nerozuměla. Ale je to pro mě velmi, velmi významný večer," dodala.

Všichni z "Class 2022" dostali příležitost předvést svůj um i na pódiu. Na vybrané záznamy, které od soboty kolují po internetech, se můžete podívat níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY