Dolly Parton odmítla nominaci do Rokenrolové síně slávy

15.03.2022 10:53 - David Věžník | foto: Butterfly Records

Dolly Parton požádala porotu Rokenrolové síně slávy, aby její jméno odebrala z letošního seznamu nominovaných. Countryová legenda to zveřejnila v pondělní na sociálních sítích.

"Přestože jsem neskutečně potěšena nominací do Rock & Roll Hall of Fame a jsem za ni opravdu vděčná, nemám pocit, že bych si ji právem zasloužila. A protože nechci, aby se kvůli mně dělily hlasy, s úctou musím odstoupit," stojí v textu prohlášení.

Není to přitom první (potenciální) ocenění, které se zpěvačka rozhodla nepřijmout. Z rukou administrativy Donalda Trumpa už dvakrát odmítla převzít Prezidentskou medaili svobody a před časem se svěřila, že si dokonce není jistá, zda by ji převzala od té současné Joea Bidena.

V nominační listině Rokenrolové síně slávy tak zůstávají Eminem, Kate Bush, Beck, Eurythmics, Duran Duran, Lionel Richie, Rage Against The Machine, A Tribe Called Quest, Carly Simon, Judas Priest, Fela Kuti, New York Dolls, Dionne Warwick, MC5, Devo a Pat Benatar. Slavnostní uvedení nových členů by se mělo uskutečnit na podzim.

Dolly Parton před dvěma týdny vydala svou osmačtyřicátou studiovku. Jmenuje se "Run, Rose, Run" a aktuálně ji propaguje singl "Woman Up (And Take It Like A Man)". Na povedené lyric video se podívejte níže.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY