Bon Jovi konečně vydávají desku "2020"

07.10.2020 08:48 - Milan Menčík | foto: Patrick Clay

Patnáctá řadová deska Bon Jovi s názvem "2020" měla původně vyjít už v květnu. Ze známých důvodů to nevyšlo a ten pravý čas nastává nyní. Jak už název napovídá, tématem alba je letošní rok, a to nejen z důvodu koronakrize, ale i proto, že v USA se uskuteční dlouho očekávané a důležité prezidentské volby a Amerika se zmítá v problémech v souvislosti s úmrtím George Floyda a následnými násilnostmi.

Bon Jovi - 2020
© Universal
V době první vlny pandemie tak vznikly skladby "American Reckoning" a "Do What You Can", které rovněž sluší verze s country zpěvačkou Jennifer Nettles. "Jsem svědkem historie," řekl Jon Bon Jovi a dodal: "Věřím, že největším darem umělce je schopnost používat svůj hlas, aby promluvil k tomu, co se nás dotýká."

Sám frontman slavné kapely přiložil rovněž ruku k dílu a rozdával jídlo potřebným nebo myl v kuchyni nádobí. List USA Today dokonce napsal: "Žádná kapela nevzbudila více empatie, nevyslovila pocity nejistoty a neuklidnila fanoušky tolik jako rockeři z Jersey v prvních týdnech vypuknutí epidemie." Nyní se ukáže, zda k lepší náladě přispěje prostřednictvím nových písní.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY