Billboard zveřejnil žebříček nejúspěšnějších rockových songů dekády. Chybí v něm... rock

02.01.2020 16:18 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

K výročním žebříčkům a článkům se na konci roku připojila také americká singlová hitparáda Billboard. Ta mimo jiné vydala seznam padesáti nejúspěšnějších rockových singlů uplynulé dekády podle četnosti jejich prodeje, streamování a pouštění v rádiích. A ihned se stala terčem internetové kritiky a vtípků. V seznamu totiž skoro žádný rock nenajdete. Pokud tedy za rock nepočítáte každého interpreta, který si s sebou do studia vezme kytaru.

Přední pozice bezkonkurenčně obsadili Imagine Dragons, do první desítky se vlezli také Panic! At The Disco, The Lumineers nebo se třemi zářezy Twenty One Pilots. Na zbývajících místech můžete najít Bastille, Lorde nebo Lil Waynea s Wizem Khalifou. Zkrátka takové ty klasické rockové interprety, co za posledních deset let pořádně rozvířili stojaté vody sterilní pop music a způsobili nejednu revoluci. Je skoro s podivem, že se zapomnělo kupříkladu na neméně úspěšného Eda Sheerana - vždyť i tenhle muzikant to se strunami umí a také mu nejsou cizí rockové aranže!

"Rock 'n' roll býval nejnebezpečnější hudbou na světě, taková ta věc, ze které byli rodiče z neznámých důvodů nervózní. Poslední dekádu se však zdá, že hitparády ovládla rocková muzika, která by nevzrušovala ani toho nejupjatějšího ředitele základní školy," trefně poznamenal server Consequence Of Sound.

Z uvedených hudebníků se k vlně posměchu vyjádřil frontman Imagine Dragons Dan Reynolds (který mimochodem obecně rád promlouvá ke svým haterům). "Šel jsem na Twitter, abych tam našel všechno to hanobení a lásku. Díky za tu lásku a, jo, asi bych byl taky vzteklý, kdyby tam nebyla moje kapela, ale je tam, hahahahahahbaba [sic]," napsal si na sociální síť.

Kompletní první desítka nejúspěšnějších rockových songů uplynulého desetiletí vypadá následovně:

  1. Imagine Dragons - Believer
  2. Imagine Dragons - Thunder
  3. Imagine Dragons - Radioactive
  4. Panic! At The Disco - High Hopes
  5. The Lumineers - Ho Hey
  6. Twenty One Pilots - Heathens
  7. Walk The Moon - Shut Up And Dance
  8. Portugal. The Man - Feel It Still
  9. Twenty One Pilots - Ride
  10. Twenty One Pilots - Stressed Out



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY