Iron Maiden jsou opět nejprodávanější, Landa jim však dýchá na záda. Rádia stále ovládá Kryštof

23.09.2015 13:00 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Česká rádia doslova zamrzla. Mezi nejhranější songy patří již měsíce stále tytéž písně a novinku člověk hledá téměř lupou. V prodejích svoje první místo obhájili Iron Maiden, i když Dan Landa jim bude do budoucna asi slušně konkurovat. Své putování v IFPI začíná totiž hned za nimi.
Kryštof - Srdcebeat
© facebook interpreta
RÁDIA - Už týdny žádná změna. Song "Ty a já" kapely Kryštof je i nadále nejhranějších písní v českých rádiích. A ani další místa v pořadí zasvěceným nebudou neznámá. Felix Jaehn s Jasmine Thompson, Avicii, Sebastian, Mandrage, Madcon, Robin Schulz nebo Kygo. Tito interpreti si mezi sebou přehazují místa jak horkou bramboru, jediným rádoby nováčkem je Nicky Jam & Enrique Iglesias a jejich singl "El Perdón", který byl minule dvacátý.

Ani září nezměnilo nic v tom, že se česká rádia asi bojí novinek. První hledejme až na pětačtyřicítce, kde je aktuální singl Galantis "Peanut Butter Jelly", který doprovází skvělé video. Na pětašedesátce jsou "Pláštěnky" od kapely Nebe, o dvě místa níže startuje "Wildest Dreams" od Taylor Swift a sedmou desítku uzavírají Fall Out Boy se songem "Uma Thurman". Jednasedmdesátý je Macklemore se singlem "Downtown" a poslední novinku hledejme na devětaosmdesátém místě, má jí na svědomí Major Lazer, který si pozval do songu "Powerful" pozval Ellie Goulding.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Ty a já
  2. Felix Jaehn & Jasmine Thompson - Ain’t Nobody (Loves Me Better)
  3. Xindl X & Mirka Miškechová - Cudzinka v tvojej zemi
  4. Madcon & Ray Dalton - Don’t Worry
  5. Mandrage - Brouci
  6. Avicii - Waiting For Love
  7. Nicky Jam & Enrique Iglesias - El Perdón
  8. Sebastian - Toulavá
  9. Robin Schulz & Ilsey - Headlights
  10. Kygo - Stole The Show

Iron Maiden - The Book Of Souls
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Iron Maiden dokázali obhájit první místo, na kterém minulý týden odstartovali s novou studiovou deskou "The Book Of Souls". Ale do smíchu jim asi v následujících týdnech nebude, neb hned na druhém místě máme nejvyšší novinku, tedy desku "Žito" od Daniela Landy. Třetí jsou pomalinku padající Kryštof s albem "Srdcebeat", čtvrtá je další novinka, jedenáctá studiovka legendárních Slayer, která dostala název "Repentless". Na pětku z osmadvacítky poskočila další z interpretací díla "Má vlast" od Bedřicha Smetany, šestý je další nováček - Jaroslav Uhlíř s výběrovkou "Dětem a dospělým" a až sedmé místo okupují Kabáti. Na osmé nám z pět padá Sto zvířat, devátý je Tomáš Klus a první desítku uzavírá výběr s názvem "Czech Music Bestsellers".

Dvanáctá je další novinka, a to dva roky staré album od Bring Me The Horizon s názvem "Sempiternal". Čtrnáctá je megakapela včele s Alicem Cooperem, která si říká Hollywood Vampires a vydala stejnojmenné album. Na šestadvacítce je další česko-slovenský kousek, chlapecká kapela United5 a jejich debut "The First Step", o dvě místa horší Hrdinové nové fronty s titulem "To se svět p*****!". Deep Purple s živákem "From The Setting Sun… (In Wacken)" zaznamenaným před dvěma lety berou třiapadesátku, The Weeknd s (ve světě veleúspěšným) albem "Beauty Behind The Madness" je poslední novinkou a bere pětasedmdesátku.

Top 10 - prodejnost:
  1. Iron Maiden - The Book Of Souls
  2. N Daniel Landa - Žito
  3. Kryštof - Srdcebeat
  4. N Slayer - Repentless
  5. ▲ PKF/Jakub Hrůša/Bedřich Smetana - Má Vlast
  6. N Jaroslav Uhlíř - Dětem a dospělým
  7. Kabát - Do pekla do nebe
  8. Sto zvířat - Ministerstvo mýho nitra
  9. Tomáš Klus - Anat život není
  10. ▲ Různí - Czech Music Bestsellers



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY