Klip Katy Perry má miliardu zhlédnutí, na VEVO je druhý nejúspěšnější

11.06.2015 19:51 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Katy Perry se coby jedna z nejpopulárnějších zpěvaček současnosti může pochlubit dalším milníkem své kariéry - poprvé se její videoklip dostal přes kdysi zdánlivě nepokořitelnou hranici miliardy zhlédnutí na YouTube. Podařilo se jí to s loňským vizuálem "Dark Horse" s egyptskou tématikou, který je teprve druhým hudebním klipem v historii, jenž na kanále VEVO dosáhl deseticiferné sledovanosti.

Tím prvním se může pyšnit Justin Bieber, kanadský zpěvák nasbíral s hitem "Baby" dokonce už 1,18 miliardy přehrání. Zajímavostí ale je, že zatímco Perry se v poměru kladných a záporných hodnocení drží výrazně v plusu (3 miliony lajků oproti necelému půl milionu dislajků), Bieberova spolupráce s Ludachrisem je hodnocena převážně záporně (3 miliony líbí se versus 4,7 milionu nelíbí se).

Pokud namítáte, že klip "Dark Horse" ještě v měření na YouTube miliardu nepřekročil, vězte, že tato statistika je zpožděná - VEVO totiž již překonání této hranice eviduje. Mimochodem, brzy se přes stejnou metu přenese i zpěvaččin další klip "Roar". Těžko bude ale Perry konkurovat úplně nejpřehrávanějšímu hudebnímu videu historie - Psy má s "Gangnam Style" už 2,35 miliardy zhlédnutí, a to ani nepotřeboval umístění na VEVO kanálu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY