Harlej vyjíždí na jarní turné

05.03.2015 19:30 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

6. března začíná Harlej tour "Na prodej" 2015. Na třinácti koncertních zastávek sebou Harlej veze punkrockové Jaksi Taksi. Skupina Harlej vydala v zimě po třech letech album "Na prodej". Představí ho na všech zastávkách jarní části turné. S novinkou pomáhali i Ota Balage, Kuba Ryba a Radek Mihok.

"Turné i CD se jmenují paradoxně "Na prodej" podle textu z pera Kuby Ryby (Rybičky 48), který pojednává o tom, že na prodej nejsme. Přišlo nám to jako název údernější a provokativnější. Harlej ale určitě na prodej není a nikdy nebyl. Vždycky jsme si stáli za svým, i když to pro nás bylo nevýhodné. Navíc Harlej je nás, kteří ho vytváříme, ale svým způsobem částečně i každýho našeho fandy. To jsou lidé, kteří z velký části můžou za to, že stále hrajeme a to jsou lidé, kterým by jsme měli skládat účty. A každé naše turné se proto snažíme udělat tak, abychom našim posluchačům za jejich přízeň poděkovali a zároveň se sami pobavili," podotýká kapelník Tonda Rauer.

Po nepříliš studené zimě, kterou kapela věnovala částečně regeneraci ve formě dovolených, přichází jaro a s ním nový singl a klip "Na prodej". Do třetice všeho dobrého Harlej na turné doprovodí Jaksi Taksi, kteří si na jarní koncerty připravili překvapení - společný song s Harlejem. Ten uslyší exkluzivně pouze ti, co na některé z vystoupení v rámci turné dorazí. Nastavte si v mobilu odpočítávání, protože 6. března to vypukne a vy byste o to neměli přijít, o překvapení nebude nouze. Poslední koncert uvedeného turné, který proběhne 15. května v Plzni v amfiteátru Plaza a skupinu Harlej kromě Jaksi Taksi doprovodí ještě skupina Alkehol a v poslední době stále agilnější Dymytry. Toto vystoupení bude pojmuto i jako předpremiéra podzimní tour oslavující dvacet let Harleje, které vyvrcholí v prosinci výročním koncertem v Praze.

Novinkové album "Na prodej" vyšlo na konci roku 2014 u značky Harlej Records. CD je k dostání u všech dobrých prodejců s hudbou. Exkluzivně je distribuuje Bontonland a Supraphon.

Termíny jarního turné:

6.3.    Tábor
7.3.    Valašské Klobouky
13.3.  Vimperk
14.3.  Tachov
21.3.  Pelhřimov
27.3.  Hořovice
28.3.  Bezno
3.4.    Dvůr Králové nad Labem
4.4.    Kolín
18.4. Staňkov
25.4. Jílovice u Trhových Svinů
7.5.   Jilemnice
8.5.   Česká Lípa
9.5.   Moravské Budějovice
15.5. Plzeň



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY