"Moruša: Čierna" Jany Kirschner už je platinová

18.12.2014 08:09 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Jana Kirschner vydala nahrávku "Moruša: Čierna" koncem října. Již nyní je však platinová. Aby si jí všimlo ještě více posluchačů, posílá jim zpěvačka další vlaštovku v podobě singlu "Na krídlach divých včiel".

"K této písni mě motivovaly věci, které se v naší zemi děly a dějí. A také můj vlastní příběh. Původně byl text ještě tvrdší, ale nakonec jsem v jednotlivých obrazech zvolila víc metafor a skrytých malých odkazů, které může pozorný posluchač odhalit," prozrazuje Jana Kirschner. Zajímavou postavou je její životní partner a producent obou "Moruší" Eddie Stevens, který nejenom hrál na klavír, ale dokonce doplnil Kirschner i při zpěvu, takže si poprvé zanotoval slovensky. Autorem lyric videa je František Effenberg Zouzal.

"Toto album mě opět vzalo někam jinam a já si pomalu zvykám na své nové místo. Musí si na něj člověk najít čas, musí se mu naučit porozumět a přijmout ho. Já už jsem tam dospěla a mám z něj ohromnou radost. Děkujeme za podporu všem našim fanouškům a věřím, že jim na jaře přineseme skvělé koncerty, které uzavřou tento výjimečný projekt. Je se na co těšit," láká zpěvačka.

Fanoušci vinylů také mohou v zahraničí pátrat po speciálním dvouskladbovém dvanáctipalcovém singlu, na němž se pod hlavičkou britského nezávislého vydavatelství Doubledrop objevily skladby "Idú" a "Muzika!". "Na příští rok se dokonce připravují remixy těchto skladeb, věříme, že mají potenciál zarezonovat i na mezinárodní klubové scéně či v éteru některých zahraničních rádií," říká Jana a dodává: "Je to pro nás velmi vzrušující okamžik, minimálně proto, že v hudebním světě člověk nikdy neví, kam ho život povede."

Desky "Moruša: Biela" a "Moruša: Čierna" vydalo Slnko Records. Nyní si je lidé mohou zakoupit i společně jako dvojalbum, v únoru bude černá část k mání i na vinylu. V příštím roce vyjede Kirschner i na turné, které se zastaví jak ve slovenských, tak českých městech. Veškeré informace jsou k nalezení na zcela novém webu www.janakirschner.com.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY