Vyjde album duetů Petra Muka

01.03.2013 16:45 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Petr Muk - Spolu
© facebook interpreta
Petr Muk byl pro mnohé synonymem lamače dívčích srdcí. Mnoho jeho písní se hraje i po jeho smrti a některé z nich dostanou opět prostor i na albu duetů s názvem "Spolu", které se do obchodů chystá v pátek 8. března.

Muk nazpíval za svoji kariéru mnoho společných písní s různými zpěváky i zpěvačkami, jak na sólové, tak na muzikálové dráze. Tento výběr připomene jeho spolupráci například s Lucií Bílou, Bárou Basikovou, Helenou Vondráčkovou, Karlem Gottem či Karlem Černochem.

Ve skladbě "Nelietajú" si s ním zazpívá i Peter Nagy, který tuto verzi písně vydal i na svém podobně koncipovaném albu duetů. Dojde i na zřejmě největší Mukův hit "Bon Soir Mademoiselle Paris", který si s ním zazpívá ten, jehož hlas opatřil tuto píseň před mnoha lety v originále - bývalý bubeník Olympicu Jan Antonín Pacák.

Naše několikanásobná Slavice Lucie Bílá má na Muka neměnný názor: "Petr měl výjimečný hlas, sametový, medový i zvonivý a plný vášně, ale především nenahraditelný... CHYBÍ MI a jsem za sebe i za nás všechny ráda, že ho mohu slýchat v rádiu a dál si myslet, že tu s námi stále je, jen se míjíme, ale jednou se určitě potkáme... což je ve své podstatě velká pravda."

Zpěvák, který by se 4. února dožil čtyřiceti osmi let, vstoupil na hudební dráhu v roce 1985 jako člen kapely Oceán. Dokonce s touto formací dělal předkapelu synthipopovým Erasure na jejich turné po Anglii. Poté působil v kapele Shalom a v roce 1995 se vydal na sólovou dráhu. Mnoho jeho singlů, jako například "Tančíš sama", se stalo hity. Znovuobjevil dávné písně Karla Černocha "Ona se brání" a "Zrcadlo". Jako oficiální příčina jeho úmrtí bylo v květnu roku 2010 stanoveno udušení zvratky. V krvi mu byl nalezen alkohol a stopy po jeho lécích na duševní chorobu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY