Gottland kupuje Heligoland

17.02.2010 20:01 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

"Omlouváme se. Probíhá aktualizace dat." To je název prozatím největšího letošního hitu. Stojí za ním progresivní domácí boyband se zkratkou IFPI. Co znamená? Že chlapci jsou Inteligentní, Ftipní, Průbojní a navrch znovu Inteligentní. Zkrátka naklonovaná Lady GaGa.
Lady GaGa - Bad Romance
© facebook interpreta
RÁDIA - Z první desítky vypadli Pitbull a Inna. Ta se ovšem hojí nejen postupem singlu "Love" na patnáctou příčku, ale také hned nasazením dalšího kousku. Jedenapadesátku má její novinka "10 Minutes". Náhradníky pro sedmý týden, kteří se vklínili mezi nejhranější pecky, jsou pak na sedmičce Ke$ha s "Tik Tok" a na desítce Owl City s "Fireflies".

Dvacet jednoho soupeře přeskočila Beyoncé, "Broken-Hearted Girl" vyčkává na průnik do Top 10 na patnáctém místě. Vyhoupla se také charita. Song na pomoc Haiti skončil sedmnáctý. Třináct čísel naopak ztratil už pětadvacátý "Malý princ". Z Davida Guetty se vyklubal nový diskotékový král a žerou mu to i rádia. Jeho minulá novinka "Memories" se dostala z padesát pětky na osmadvacítku.

Smrtící kombinace stojí za nejvýše položenou novinkou uplynulého týdne. Lady GaGa plus Beyoncé rovná se "Video Phone" a třicet devítka. Co všechno má Keri Hilson ráda, se vešlo do písničky startující ze čtyřicáté třetí dráhy. Jaké zpěvačky obdivuje Timbaland, lze vytušit z jeho sólových alb. Jednou z nich je i Katy Perry. Společný track "If We Ever Meet Again" se rozjíždí pod novinkovým číslem osmdesát šest

Top 10 - rádia:
  1. Lady GaGa - Bad Romance
  2. David Guetta - Sexy Bitch
  3. Jay-Z - Empire State Of Mind
  4. Tina & Rytmus - Príbeh
  5. Rihanna - Russian Roulette
  6. Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
  7. Ke$ha - Tik Tok
  8. Mandrage - Hledá se žena
  9. Pink - I Don't Believe You
  10. Owl City - Fireflies

Kryštof - Jeviště
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Páté studiové album Massive Attack "Heligoland" se u nás na prodejnách chytlo. Možná za to může depresivní zima či celková ekonomická a politická situace země. Každopádně se trefilo nejen do ponuré nálady, ale co je důležitější, také do našeho vkusu. Na druhou stranu tahle deska chmury rozhodně nezažene. Čtvrté místo.

Další novinku, která obšťastnila svou přítomností první desítku, natočila grupa okolo Petra Fialy. Ani Mňága a Žďorp nemá ve své historii příliš optimistických nahrávek, ale už to minulé album hlásalo, že naděje nemusí vždycky zemřít jako první. Čerstvý titul "Takže dobrý" je sedmý.

Poprask kolem objevení talentu u Vojty Dyka způsobil i nebývale pozvednutý zájem o nahrávky jeho domovské kapely Nightwork. Deska "Respectmaja" vstoupila poprvé do prodejního žebříčku před dvaatřiceti týdny. Až nyní dosáhla svého nejlepšího umístění - devítky. Neméně talentovaná je také Beyoncé. "I Am...Yours. An Intimate Performance" je název nedávno vydaného DVD, na kterém si to můžete ověřit.

Top 10 - prodejnost:
  1. Kryštof - Jeviště
  2. Sade - Soldier Of Love
  3. Kabát - Po čertech velkej koncert+DVD
  4. new Massive Attack - Heligoland
  5. Lady GaGa - Fame Monster
  6. ↓ Různí - Taneční liga 118
  7. new Mňága a Žďorp - Takže dobrý
  8. ↓ Divadlo J. Cimrmana - České nebe
  9. Nightwork - Respectmaja
  10. new Různí - Cool Ice Hits 2010

Hitparádový videoklip týdne: Massive Attack - "Splitting The Atom" (r. Baillie Walsh; Black Dog Films)

Obrazovou podobu čtvrtého nejprodávanějšího alba v Česku otevírá režisér Baillie Walsh. Jeho hypnotická práce s obrazem a náladou přesně zapadá do hudebního rozpoložení kapely, pro kterou už pár videoklipů zkraje devadesátých let natočil (mj. "Unfinished Sympathy"). Nespolupracoval ale pouze s nimi, třeba pro Kylie Minoque vytvořil klip ke "Slow". Na novinových stáncích je právě k dostání jeho celovečerák "Temné vzpomínky" s Danielem Craigem.

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 6. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY