Českým obchodům vládne Metallica

17.09.2008 21:58 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Osmatřicátý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI byl až netradičně přístupný novinkám a velkým změnám. Obchody ovládla smrtelně přitažlivá Metallica a rádiím nově kraluje Katka Knechtová z Pehy s vražednou peckou "Môj bože".
Výjimečný kousek se tento týden povedl Support Lesbiens, kteří dostali do první pětky v obchodech hned dvě alba - svou novou řadovku "Lick It" a hudbu z filmu "Máj". Přesto ale zůstavají ve stínu metalových dinosaurů z Metalliky.

Bathory
© facebook interpreta
RÁDIA - Po čtrnácti týdnech se Katka Knechtová dočkala - písnička "Môj bože" konečně hledí na zbytek rádiové hitparády seshora. Závidět jí rozhodně musí švédská kráska September, která si se singlem "Cry For You" připisuje již šestou dvojku, čtvrtou v řadě... jo, celkem pech. Naopak, své maximum si trhla Yael Naim, která vytáhla svou "New Soul" poprvé na bednu, a brambory bere Laurent Wolf, jenž tak srovnal dosavadní nej výkon svého singlu "No Stress". A s osobákama nekončíme, na pětce je totiž ztracený Marek Ztracený a na šestce mistr pozdravů Shaun Baker - "Hey Hi Hello". Zcela novou tvář v desítce najdeme na devátém místě, kde se usídlila, tuším, již čtvrtá singlová podoba skladby "Toca's Miracle" od Fragmy, a až na čtrnácté příčce najdeme posledně zlatého Enriqua Iglesiase - taková malá hitparádová defenestrace.

Osmi novinkám vévodí "Guess Who Batman" Lily Allen na jednapadesátce, což je opravdu překvapení, protože pilotní singl z její nové desky se jmenuje "Everyone's At It" a vyjít by měl až v lednu příštího roku... V Česku se holt někdy dějí věci. "Going Wrong" Armina Van Buurena debutuje na pětapadesátce a Anastacia s "I Can Feel You" na sedmapadesátce. Číslo šedesát pět si pro svou premiéru vytáhl David Tavares za pecku "Hot Summer Night", o tři čísla zpátky zůstal Coldy O'Donis s Akonem a "What You Got" a před třiaosmdesáté "Hudsonské šífy" Walda Gangu se vešly ještě singlovky "Wash My World" Laurenta Wolfa a "Paper Planes" zpěvačky M.I.A.

Top 10 - rádia:
  1. Katka Knechtová - Môj bože
  2. September - Cry For You
  3. Yael Naim - New Soul
  4. Laurent Wolf - No Stress
  5. Marek Ztracený - Ztrácíš
  6. Shaun Baker - Hey Hi Hello
  7. Katy Perry - I Kissed A Girl
  8. Morandi - Angels
  9. Fragma - Toca's Miracle 2008
  10. Madonna - Give It 2 Me

Metallica - Death Magnetic
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Začneme trochu netradičně - v obchodech máme celkem šest novinek, z toho čtyři najdeme v první pětce. Jediná nenovinka se usadila na stříbru, kam ustoupil dlouhou dobu kralující soundtrack k muzikálu "Mamma Mia!", ale jinak vrcholu vládne zástup čerstvých sil: zlato bere Metallica, bronz třetí díl kompilací "Best Of Dance 2008" a čtyřku s pětkou zabrali Support Lesbiens, v prvním případě s hudbou k filmu "Máj", v tom druhém s novinkou "Lick It". Yvonne Sanchez tak musela ze stříbra až na šestku a "Hot Summer Hits 2008" z bronzu na sedmu. Z nejvyšší společnosti byli sesazeni postupně kompilace "Kanikuly", Vladimír Mišík, Lucka Vondráčková a Marta Kubišová.

Kompletní šestici novinek doplňuje ještě šestadvacátá Avril Lavigne s DVDčkem "The Best Damn Tour (Live In Toronto)" a devětačtyřicátý Petr Janda s plackou "Jednou jo, jednou né". Šmitec. Za týden hoja na počtenou... Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Metallica - Death Magnetic
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Různí - Best Of Dance 2008/3
  4. Support Lesbiens - Máj OST
  5. Support Lesbiens - Lick It
  6. Yvonne Sanchez - My Garden
  7. Různí - Hot Summer Hits 2008
  8. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  9. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  10. Duffy - Rockferry

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 38. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY