Fénix vynesl Vondráčkovou k další jedničce

02.07.2008 22:24 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Sedmadvacátý týden v tuzemské prodejní a rádiové hitparádě přinesl řádnou záplavovou vlnu ženských výstřihů, kterým odolali jen ti nejprotřelejší hudební velikáni. Jedním z nich je i podruhé v řadě nejhranější Lenny Kravitz. V obchodech debutuje na vrcholu novinka Lucky Vondráčkové.
Hola hej, jsou tu prázdniny a s nimi se nám do tuzemské hitparádové elity vyrojilo nějak moc ženských. Běda mužům, kterým ženy vládnou, říká se. Našim hitparádám ale už nepomůže zbla nic, takže je to fuk. Mužskou čest hájí jen svého času král dredařů, který aktuálně zpívá o lásce. Mno...

Lenny Kravitz - I'll Be Waiting
© facebook interpreta
RÁDIA - Dvacet týdnů Lenny Kravitz jen suše hlásil, že si klidně počká, až se minulý týden konečně dočkal. A je jasné, že když už, tak už a že si na vrcholu nějaký ten týden pobude. Tenhle je jeho druhý. A teď k těm ženským... Na dvojku se nám vyhouply odmítavé Sugababes, poprvé na bedně prosí o milost bronzová Duffy a pro mě i pro vás na bramborách pláče severská kráska September. Pětku doplňuje obětí nabízející Kylie Minogue. V desítce se čerstvě rozkoukává trojice Leona Lewis, Yael Naim a Laurent Wolf, což znamená, že nějaká ta trojice musela i opačným směrem, což odnesli Shayne Ward, Colbie Caillat a posledně stříbrný(!) pan Kryštof.

Šestici novinek otevírá na šedesátce brzy šestadvacetiletý Lil Wayne s pilotním singlem svého nového alba "The Carter III", který se jmenuje... "Lollipop". O dvě příčky níže najdeme "Snuggle Song" Bobbyho Karotky, na sedmdesátce "Make It Up" Foxy, na osmdesátce "Ella, elle" Kate Ryan, na šestašedesátce "Love Song" Sary Bereilles a v poslední desítce první stovky se našlo místo i pro "The Best Damn Thing" Avril Lavigne.

Top 10 - rádia:
  1. Lenny Kravitz - I'll Be Waiting
  2. Sugababes - Denial
  3. Duffy - Mercy
  4. September - Cry For You
  5. Kylie Minogue - In My Arms
  6. Morandi - Angels
  7. Leona Lewis - Better In Time
  8. Yael Naim - New Soul
  9. Laurent Wolf - No Stress
  10. Madonna - 4 Minutes

Lucie Vondráčková - Fénix
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Do roka a do dne, říkal Kozina, ale Lucka Vondráčková se už nemohla dočkat, takže zabrala jedničku již o dva týdny dříve. Psal se rok 2007, devětadvacátý týden a její výběrovka "Pelmel 1993 - 2007" stanula na vrcholu prodejní hitparády, z níž k dnešnímu dni již jednapadesát týdnů nevypadla. Tentokrát Lucka obchody ovládla svou novou řadovkou "Fénix" - nejvyšší novinka týdne, pochopitelně. Bratři Ebenové se tak posouvají na dvojku a Coldplay oslavují život na trojce. Zabojovala Madonna a z pětky se vytáhla na brambory; její místo zabrala Duffy. Hecnul se i Lenny Kravitz, který, ač posledně desítku opustil, je zpátky a ještě si oproti původní devítce polepšil na šťastnou sedmu. Podobný comebackový kousek se povedl i aktuálně deváté Ewě Farne. Za kratší konec tento týden tahali Alanis Morissette a Judas Priest s "Taneční ligou 105". (Má to zvláštní kouzlo, když se to napíše takhle za sebou...)

Novinka číslo dvě se nachází na čtrnáctce a je lehce tématická - kompilace "Hot Summer Hits 2008". Na osmadvacítce debutuje již méně tématické DVD "Fidlej a hraj" Michala Tučného a před další dvě vzpomínkové placky "Pořád to platí 1968 - 1989" Michala Prokopa a "Thank You Dr. Beat" Gaia Mesiah se vetřel ještě Pavel Žalman Lohonka s novinkou "Mezi kameny". Fajront. Příští týden na počtenou, do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Lucie Vondráčková - Fénix
  2. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  3. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  4. Madonna - Hard Candy
  5. Duffy - Rockferry
  6. Dan Bárta - Animage
  7. Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution
  8. Různí - Kanikuly
  9. Ewa Farna - Ticho
  10. Jaromír Nohavica - Ikarus

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 27. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY