Hansard a Irglová do každé české domácnosti

06.02.2008 20:06 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Šestý týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI pocuchal mé nervy tím, že nadělil extrémně nudnou rádiovou část, aby následně vše napravil v části prodejní. Takže: z obchodů nejrychleji mizel soundtrack k filmu "Once" a nejhranější jsou i nadále Sugababes.
"Jabadabadúúúú," zakřičel by Fred Flinstone při pohledu na počet novinek v prodejní hitparádě. Následně by ale zabalil dnešní vydání pravěkého bulváru do ruličky a zamířil na onu místnost, protože z toho, co se povaluje na předních místech tuzemských hitparád, by jeden nejraději sežral celý monitor i s Dinem a klávesnicí. Cože? Že se opakuju? Ale IFPI si začala...

Sugababes - About You Now
© facebook interpreta
RÁDIA - Do jednoho stejná jména v první desítce, na chlup totožné pořadí první šestky a žádná novinka v první stovce - takhle nějak vypadá shrnutí minulého týdne v tuzemské rádiové hitparádě. Nadále tedy vedou Sugababes před Wanastovkama a Plain White T's, pod bednou v očekávání i tento týden pošlapává Nicole Scherzinger a Timbaland s OneRepublic a druhou půlku první desítky opět otevírají Last Goodnight. Za ně se ale už na sedmu vyšvihla Rihanna a poslala tak o patro níže Karla Wolfa. Devítku má Enrique Iglesias a poslední flek mezi těmi nejlepšími si uzmuli Rooney. No a protože už víme, že nám nikdo z desítky nevypadl, a o nule u počtu novinek jsem se zmínil taky, je to pro tento týden z rádií vše. Takže shrnutí a jdeme do obchodů.

Top 10 - rádia:
  1. Sugababes - About You Now
  2. Wanastowi Vjecy - Kdo se bojí nesmí do nebe
  3. Plain White T's - Hey There Delilah
  4. Nicole Scherzinger - Baby Love
  5. Timbaland feat. OneRepublic - Apologize
  6. Last Goodnight - Pictures Of You
  7. Rihanna - Don't Stop The Music
  8. Karl Wolf - Africa
  9. Enrique Iglesias - Tired Of Being Sorry
  10. Rooney - When Did Your Heart Go Missing

Různí - Once (soundtrack)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Na rozdíl od radiového éteru se v obchodech změny děly. A nešlo navíc jen o změny kosmetické - máme novou jedničku a hned osm novinek. Na zlato si po patnácti týdnech vytrvalé snahy sáhli Glen Hansard, Markéta Irglová a soundtrack k filmu "Once", takže stříbro zbylo na výběrovku Lucky Vondráčkové, bronz na řadovku Lucky Bílé a brambory na opět rekapitulující Wanastovky. Ticho (před bouří?) v podání Ewy Farne se rozprostřelo v okolí pětky, na šestce najdeme třetí díl projektu Tobiase Sammeta Avantasia (zároveň nejvyšší novinka týdne) a šťastnou sedmu vyfásli pošesté za posledních sedm týdnů kluci od pana Kryštofa. Zpátky do desítky hópnul až ze šestnáctky osmý Enrique Iglesias, na devítku se posunula Rihanna a na desítku spadli Chinaski. Jo, a z kola ven musel Seal a díky Iglesiasovi taky Karel Gott - říkejme tomu třeba střet generací a jejich playboyů...

Nejvyšší novinku ("Scarecrow" projektu Avantasia) máme za sebou, takže jdeme ještě na zbylých sedm. Na třináctém až patnáctém místě najdeme novinkový trojblok Vladimir 518 - "Gorila vs. Architekt", "Taneční liga 102", Eva Olmerová - "Legenda" a na sedmnáctce kompletujícího Karla Gotta - "Karel Gott Komplet 32/33: Posel dobrých zpráv + Loď snů". Třetí desítku pak ještě otevírá "Spirit" Leony Lewis, čtvrtou uzavírá "Laboratoř" Olympicu a dva schůdky od chvostu debutuje placka "Cool Ice Hits 2008". Ááááá... konec. Příští týden se těším opět napočtenou, do té doby se mějte fajn. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  2. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  3. Lucie Bílá - Woman
  4. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  5. Ewa Farna - Ticho
  6. Avantasia - Scarecrow
  7. Kryštof - Poločas
  8. Enrique Iglesias - Insomniac
  9. Rihanna - Good Girl Gone Bad
  10. Chinaski - 07

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 6. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY