Hudebním obchodům opět kraluje Lucka Vondráčková

30.01.2008 22:29 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Pátý týden prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI přinesl jeden velký návrat na prodejní trůn a solidní porcičku rádiových novinek. Bude ale ještě nějakou dobu trvat, než promluví do celkového pořadí, takže pro tento týden platí, že nejhranější jsou Sugababes a nejprodávanější Lucka Vondráčková.
"Jabadabadúúúú," zakřičel by Fred Flinstone při pohledu na počet novinek v rádiové hitparádě. Následně by ale zabalil dnešní vydání pravěkého bulváru do ruličky a zamířil na onu místnost, protože z toho, co se povaluje na předních místech tuzemských hitparád, by jeden nejraději sežral celý monitor i s Dinem a klávesnicí. My jsme ale na leccos zvyklí, takže jdeme na věc i bez novin...

Sugababes - About You Now
© facebook interpreta
RÁDIA - Na jedničce se již čtvrtý týden v řadě válí supersladké Sugababes, které zpovzdálí obdivují druhé Wanastovky a třetí Plain White T's, což znamená, že nám někam spadl Karl Wolf. Pokud se budeme dívat ne dolů, ale ještě o kousek dál, najdeme ho na sedmičce. Ale nejdříve nabalíme Nicole Scherzinger pytel brambor a omluvíme se omluvě Timbalanda s OneRepublic za to, že jsme je minulý týden odstřelili tak předčasně. Jo, a nesmíme zapomenout ještě na šesté Last Goodnight. Jdem dál... Magická osma dává již podruhé za sebou sílu skupině Rooney, na devítku klesla Rihanna a vše pak podepisuje desátý Enrique Iglesias. Z kola ven museli Chinaski a Fergie. A jdeme na novinky...

Počet novinek by solidně obohatil plot na vašem sobotním účtu, protože mezi šestapadesátku a a závěrečnou stovku se jich vešlo celkem osm. Nejvýše se protančila německá parta Cascada s písničkou "What Hurts The Most", o tři fleky níže debutuje "If That's OK With You" Shayneho "X Faktor" Warda a o další trojku hlouběji najdeme dnes již podruhé Plain White T's, tentokráte se skladbou "Hate (I Really Don't Like You)". Na sedmdesátce na nás už čeká Lenny Kravitz a jeho "I'll Be Waiting", na pětasedmdesátce pro změnu Michal Hrůza ("Jsi má baletka co tančí") a o celou desítku dál pak najdeme "Prase" Divokýho Billa a náruč Kylie Minogue ("In My Arms"). Vyberte si, kam byste raději vy... No a poslední pecka vonící hitparádovou novotou uzavírá první stovku, jmenuje se "Me Love" a na svědomí ji má Sean Kingston.

Top 10 - rádia:
  1. Sugababes - About You Now
  2. Wanastowi Vjecy - Kdo se bojí nesmí do nebe
  3. Plain White T's - Hey There Delilah
  4. Nicole Scherzinger - Baby Love
  5. Timbaland feat. OneRepublic - Apologize
  6. Last Goodnight - Pictures Of You
  7. Karl Wolf - Africa
  8. Rooney - When Did Your Heart Go Missing
  9. Rihanna - Don't Stop The Music
  10. Enrique Iglesias - Tired Of Being Sorry

Lucie Vondráčková - Pelmel 1993-2007
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Husarský kousek se povedl výběrovce Lucky Vondráčkové - na vrchol tuzemské prodejní hitparády se totiž vrací po neuvěřitelných jednadvaceti týdnech. Její jmenovkyně Bílá musela na dvojku, bronz si pohlídaly Wanastovky. Pod medailí zůstal Hansard s Irglovou, následovaný tichou Ewou Farnou a stagnujícím Sealem. Šťastnou sedmu ponechal obchodní duch tuzemských hudebních fanoušků na bedrech pana Kryštofa, o flek, tedy na osmu, se vyhoupli Chinaski a vše uzavírá sám velký ženáč roku Karel Gott a Rihanna. Z desítky ustoupili Svěrák s Uhlířem a 50 Centem - dost dobrá trojka, nemyslíte?

Novinka je v prodejní hitparádě jediná... Jde o "Ježkovy oči" a podepsán pod nimi je Jan-Matěj Rak. Takže šmitec. Příští týden se těším opět napočtenou, do té doby se mějte fajn. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  2. Lucie Bílá - Woman
  3. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  4. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  5. Ewa Farna - Ticho
  6. Seal - System
  7. Kryštof - Poločas
  8. Chinaski - 07
  9. Karel Gott - 50 hitů
  10. Rihanna - Good Girl Gone Bad

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 5. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY