Z lednového hitparádového sucha těží Bílá a Sugababes

17.01.2008 16:00 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Třetí týden v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI - na rozdíl od toho minulého - nepodtrhl přísloví, že výjimka potvrzuje pravidlo a jen suše předložil fakta. NIC SE NEDĚJE. Jen Chinaski si sáhli pro éterové stříbro. Jinak nejhranější jsou Sugababes a nejprodávanější Lucka Bílá.
Leden je v hudební branži proslulý tím, že se nic v podstatě neděje. Všechny důležité desky vyšly v létě, všechny chamtivé výběrovky zase před Vánocemi a na leden zbylo suché z nosu. A když se nic nového nevydává, tak se nic nového neprodává a nic nového se ani nehraje. Co z toho plyne? Že se nám stejně jako loni téměř do posledního místečka zopákla první desítka v rádiích i v obchodech, že nám rádia stejně jako loni za třetí týden v roce nenadělila jedinou novinku a že v obchodech je situace natolik tragická, že nejvyšší novinku si hopsáním po celém světě vyřvali svou třináctou řadovkou němečtí Scooter... Ach jo.

Sugababes - About You Now
© facebook interpreta
RÁDIA - Devět členů první desítky už známe z minula, většinu z nich pak dokonce ještě mnohem déle, takže zařadíme vyšší rychlost a projedem to tak rychle, že si ani nestihneme povzdechnout nad tím, že tahle hitparádová lednová nuda se většinou přenese i do dalšího měsíce (ano, myslel jsem únor, správně Hujere...). Sugababes jsou opět top, Chinaski si pro své vakuované maximum hopsli na dvojku, třetí zůstali Last Goodnight a pro brambory teď týden nemusí chodit ze dvojky na čínských lyžích z vršku sešoupnutá Rihanna. Celkem sprška, ještě že má na třiaosmdesátce k ruce deštník, ale prý nemáme přestávat hrát, takže jedem dál... Rádiovou šlechtu nám půlí pátý Karl Wolf a šesté Wanastovky, happy ze šťastné sedmy jsou Plain White T's, Timbaland se musel namačka na osmu i s One Republic a jediná čerstvá krev v první desítce je (po jednotýdenní pauze, před ní nám svou přítomností rozveselovala nejvyšší společnost více než půl roku) devátá Fergie - velká holka, která v žádném případě nebrečí. Desátý je samozvaně úžasný Seal, kopačky pro tento týden dostala Ewa Farna, ale je ještě mladá, určitě se z toho brzo vzpamatuje.

Pokud čtete i úvodní odstavec, pak již víte, že novinka tenhle týden nebude žádná, ale opakování je matka moudrosti, že? Takže: Novinka není žádná. Super, udali jsme novinkový odstavec a frčíme rychle do obchodů...

Top 10 - rádia:
  1. Sugababes - About You Now
  2. Chinaski - Vakuum
  3. Last Goodnight - Pictures Of You
  4. Rihanna - Don't Stop The Music
  5. Karl Wolf - Africa
  6. Wanastowi vjecy - Kdo se bojí nesmí do nebe
  7. Plain White T's - Hey There Delilah
  8. Timbaland feat. OneRepublic - Apologize
  9. Fergie - Big Girls Don't Cry
  10. Seal - Amazing

Lucie Bílá - Woman (better)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Situace v obchodech je ještě lehce tragičtější než situace v rádiích, takže tady se na vrcholu nedočkáme ani těch kosmetických úprav... první čtyřka je beze změny. Nej je Lucka Bílá, stříbro bere Lucka Vondráčková a bronz Wanastovky. Tiše závidí Glen Hansard a Markéta Irglová, ale na druhou stranu můžete hádat, kdo z první čtyřky má tak asi největší šanci na to, trhnout si letos nějakého toho Oscara, že? (Ano, i tentokráte správně, Hujere....) A teď pozor, bude to komplikované... Pátá Ewa Farna sesadila minule pátý Čechomor, který ale z případné šestky navíc minule sedmý a aktuálně šestý pan Kryštof poslal ještě o flek níž na sedmu. Máte? Ne? Koukněte do souhrnné tabulky... Na osmě vyučuje dvojka Svěrák / Uhlíř, devítka padne tento týden Chinaski a do desítky nám aktuálně ze spodku nakoukla výběrová Anna K, což znamená, že někdo musel z kola ven a byla to Helena Vondráčková.

Novinky v obchodech všehovšudy tři, přičemž nejvýše máme již zmiňovaný Scooter s albem "Jumping All Over The World", a sice na třiatřicítce. O dva schody níže debutuje "As I Am" (s přibaleným DVDčkem) Alicie Keys a třetí desítku ještě uzavírá další DVDčko - "44 Koncert (Live)" Rišo Müllera. A toť vlastně pro dnešek vše, takže příští týden se těším napočtenou a do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Lucie Bílá - Woman
  2. Lucie Vondráčková - Pelmel 1993 - 2007
  3. Wanastowi Vjecy - Best Of 20 let
  4. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST
  5. Ewa Farna - Ticho
  6. Kryštof - Poločas
  7. Čechomor - Sváteční
  8. Svěrák / Uhlíř - 20 let písniček z pořadu Hodina zpěvu
  9. Chinaski - 07
  10. Anna K. - Best Of (CD+DVD)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY