Stále stejná písnička - Vondráčková a Furtado kralují českým hitparádám

29.08.2007 23:05 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Česká prodejní a rádiová hitparáda je přesvědčena o tom, že nejlepší písničku má na svědomí Nelly Furtado a nejzajímavější album Lucka Vondráčková. Víme svoje, ale malý přehled toho zbytku si přece jenom udělat můžeme. Takže co se nám událo v hitparádách tentokrát?
V době, kdy začínám psát dnešní report z prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI, už mám o něco lepší náladu, než jsem měl při prohlížení jejích výsledků. Stanislav Vlček totiž zrovna vstřelil první gól do sítě Ajaxu Amsterdam a všem sešívaným se už už klepou nervózně kolena - takhle blízko Slavia k Lize mistrů ještě nikdy nebyla. Samotné hitparády nám totiž příliš radosti nepřinesly. Troufám si říct, že už nemohou dělat radost ani fanouškům Nelly Furtado. Rádiový étere, vzbuď se!! A my jdeme na věc...

Nelly Furtado - Loose
© facebook interpreta
RÁDIA - Singl "Say It Right" Nelly Furtado zaznamenal patnáctý zásah do černého a i tentokrát má k němu nejblíže Rihanna s "Umbrella". Tradiční dvojici pak tento týden doplnila pecka "Do You Know" Enriqua Iglesiase. Bedna je tak za námi a můžeme se konečně vrhnout na zajímavější věci. O jednu příčku si dovolila postoupit "Grace Kelly" od Miky a bere brambory, pětku si pro sebe zabrali Marquess za "Vayamos companeros", a trhli si tak svůj český hitparádový rekord. Šestka padla "Zadarmo" Chinaski (a můžou tak házet ještě jednou) a štěstím bez sebe je "Dear Mr. President" růžové Pink na šťastné sedmičce. O příčku níže se stejně jako minulý týden udržel Shaun Baker se singlem "V.I.P.", devítku okupuje Akon, který se tak po pár týdnech opět vrací do první desítky - tentokráte se singlem "Don't Matter" -, a desítku stejně jako posledně uzavírají Wanastovky s "Velkým prvním letním dnem".

Novinek se nám urodilo tento týden jen pět, ale jsou mezi nimi hodně slibní adepti na první desítku. Například hned nejvyšší novinka tohoto týdne od My Chemical Romance "Teenagers" na šestačtyřicítce nebo nejvyšší česká novinka od pana Kryštofa "Plán" o tři příčky níže. Na třiašedesátce najdeme naštvanou Rihannu se singlem "Shut Up And Drive", dvojitou osmou debutují "Beautiful Girls" Seana Kingstona a poslední do party je Mika s "Love Today" na devětadevadesátce.

Lucie Vondráčková - Pelmel 1993-2007
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Vedení si pro tento týden udržela Lucka Vondráčková s výběrovkou "Pelmel 1993-2007", na dvojce už je zase Aneta Langerová s "Dotykem", bronz bere čerstvá Radůza za placku "V salonu barokních dam". Poslední jmenované držím pěsti, ať to dotáhne ještě výš. Ale nebude to mít lehké, protože na paty se jí pověsila persóna z největších - Karel Gott se svými padesáti (největšími) hity. Pětku si udržela Nelly Furtado s albem "Loose" a stejně jako v rádiích si posunula Rihannu až za sebe ("Good Girl Gone Bad"). Sedma patří "Corridě" a Kabátům, osmá bezejmenným Kornům [Standa Vlček 2:1 a je to doma!] a desítku uzavírá dvojice Avril Lavigne ("The Best Damn Thing") a "Kvaska".

Nejvyšší albovou novinkou je již zmiňovaná Radůza na trojce, ale máme ještě čtyři další. Všechny se krčí v samotném závěru nejvyšší padesátky. Mají je na svědomí Petr Novák ("Svět a nesvět") na sedmatřicítce, Timbaland ("Timbaland Presents Shock Value") na osmačtyřicítce a dva výběry - druhé letošní "Bravohity" na čtyřiačtyřicítce a dva díly "Hitů z českých filmů a pohádek" na sedmačtyřicítce. Blahopřeji Slávistům a končím. Příští týden se těším na počtenou! Howgh!

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 35. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY