Trutnov Open Air bude ve znamení Václava Havla

31.07.2007 18:41 - Kateřina Červenková | foto: facebook interpreta

Trutnov Open Air 2007
© facebook interpreta
Třetí srpnový víkend, tedy 16.-19. srpen, bude již tradičně patřit hudebnímu klání Trutnov Open Air. Jubilejní dvacátý ročník je věnován Václavu Havlovi, vzpomínat se bude i na Petra Nováka a Chartu 77. A samozřejmě se můžete těšit na plno zajímavých interpretů, kteří vystoupí Na Bojišti.

Do role headlinerů bylo pasováno švýcarské electro-punkové trio The Young Gods. Hlavním hrdinou měl být původně Mike Patton se svou kapelou Peeping Tom, vystoupení však odvolal, a tak jej nahradil jiný člen někdejší úspěšné kapely Faith No More - její zakladatel Billy Gould. Ten si do Trutnova přiveze svoji partu Harmful. Mezi další zvučná jména patří mimo jiné královna jamajského reggae Tanya Stephens, která v Čechách vystoupí vůbec poprvé. Pohodovou atmosféru s jamajským oparem přijede vykouzlit i New York Ska Ensemble.

Nezkrotné bubenické rytmy opět přivezou pákistánští a indičtí Dhol Foundatin, které podpoří brazilští šamani Afoxé Loni. Ti prý chystají velkolepou podívanou, kterou pořadatelé popisují jako Rio in Trutnov. Chybět pak samozřejmě nemůže ani Boban Markovic a jeho Orkestar. Ze Skandinávie zavítá punková banda Greenland Whalefishers a z Maďarska legendární punkrockeři Aurora.

Tuzemskou scénu budou reprezentovat například staří dobří Plastic People Of The Universe, Hudba Praha či Psí vojáci, Bohumil Kulínský přijede se svým sborem Bambini di Praga, kapela Buty slibuje dokonce tříhodinovou show, ze Slovenska zavítá Peha. Svou návštěvou festival poctí Marta Kubišová & Golem i Václav Neckář & Bacily. O bohatou dávku ska se postarají Tleskač, Polemic i Sto zvířat. Uslyšíte a uvidíte třeba ještě Monkey Business, Sunshine, Krucipüsk nebo Pražský Výběr II, Ready Kirken a plno dalších.

Mimo hudební scény je tradičně přichystán i doprovodný program, jako jsou chvilky s poezií či promítání filmů. Pro odpočinek bude připravena alternativní a meditativní scéna u stanoviště příslušníků Hare Krishna. K dispozici bude samozřejmě množství nejrůznějších stánků.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY