Keith Richards šňupal svého otce

05.04.2007 12:24 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Keith Richards
© Allan Tannenbaum
Kytarista Keith Richards šokoval celý hudební svět poté, co prohlásil, že šňupal popel svého otce.

"Nejdivnější věc, kterou jsem kdy šňupal? Můj otec. Šňupal jsem svého otce," řekl třiašedesátiletý kytarista Rolling Stones britskému hudebnímu magazínu NME s tím, že vdechnutí směsi rozmělněného popela a kokainu nedlouho po otcově kremaci pro něj znamenalo jakési vlastní pojetí pietního obřadu. V rozhovoru vzkazuje muzikantům, aby podivnou činnost nezkoušeli napodobit, protože je životu nebezpěčná.

Richardsovo tvrzení strhlo obrovskou lavinu komentářů. Americký Thinker například označil kytaristův akt za "oidipovský kanibalismus". Richardsova manažerka následně uvedla, že kytarista řekl větu v žertu. "Byla to pohotová poznámka řečená jako aprílový vtip," dodal mluvčí skupiny.

Otec Keitha Richardse Herbert zemřel 30. srpna 2000 ve věku osmdesáti pěti let na srdeční infarkt, pouhé tři měsíce po úmrtí Keithovy matky Evy. Jeho vztah s jediným synem poznamenal Keithův odchod z domova a vzájemná dvacetiletá odluka. Usmíření přišlo v roce 1982 na popud tehdy už slavného muzikanta, který pak svému otci dopřával život rockové hvězdy. Pokud jste na Strahovském stadionu 18. srpna 1990 potkali dědu s fajfkou a v námořnické čapce, byl to s největší pravděpodobností Bert.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY