Nové desky pro 14. týden

01.04.2007 05:00 - David Věžník | foto: facebook interpreta

V příštím týdnu přicházejí na pulty českých obchodů kromě dalších alba českých emo-rockerů Clou, australské zpěvačky Sii, tuzemského hiphoppera Marka, amerického producenta Timbalanda, americké zpěvačky Martiny McBride, české hiphopové dvojice SuperCrooo, také soundtrack k filmu Quentina Tarantina, nová řadovka britských Simply Red, slovenských Cliché nebo českých rockerů Krucipüsk.
Pokud se v pondělí 2. dubna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky...

Clou - Clou (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Clou - Clou
Čeští zástupci popovější tváře emo-rocku natáčeli a průběžně míchali nástupce úspěšného debutu "Postcards" od loňského prosince ve čtyřech studiích zároveň. Z nahraných stop pak kapela vybírala to nejlepší. Výsledkem je album nazvané jednoduše "Clou", které obsahuje dvanáct skladeb. Jednu z nich - první singl "Snowy Wings" - umístili Clou na svůj myspace profil.


Sia - Lady Croissant (EMI)
web / myspace / psali jsme

Sia - Lady Croissant
Hostující vokalistka britské downtempové skupiny Zero 7, australská zpěvačka Sia Furler, umístila na své živé album "Lady Croissant" nahrané v newyorské Bowery Ballroom celkem devět skladeb. Sedm z nich pochází z řadovek Zero 7 nebo jejích sólových desek, do devítky je doplňuje coververze The Pretenders "I Go To Sleep" a nová studiová nahrávka "Pictures". Třicetisekundová ukázka nové písně je k náslechu na zpěvaččině myspace.


Marko - Velmi nebezpečné známosti (Bigg Boss)
web / myspace / psali jsme

Marko - Velmi nebezpečné známosti
Tuzemský hiphopový producent se poprvé dostal do povědomí posluchačů Orionovou sólovkou "Teritorium", na kterou rapperovi napsal dvě skladby. Na vlastním Markově producentském albu mu Orion roli hosta oplatil. Kromě něj na desce hostují Vladimir 518, Hugo Toxx, James Cole, LA4, Indy, slovenští Rytmus a Vec nebo polští Jedker a Popek. Na albu "Velmi nebezpečné známosti" je také pražská all-stars hymna, do které přispěli společně PSH, SuperCrooo a LA4.


Timbaland - Shock Value (Universal)
web / myspace / psali jsme

Timbaland - Shock Value
Sólové album úspěšného producenta Timbalanda (z loňských alb produkoval například "Loose" Nelly Furtado nebo "FutureSex/LoveSounds" Justina Timberlakea) má za sebou historii v podobě falešné verze, která se objevila na p2p sítích v polovině března. Pod názvem "Shock Value" byly prezentovány Timbalandovy starší skladby. Album propaguje singl "Give It To Me", na kterém spojili své síly právě Furtado a Timberlake. Na svém myspace profilu streamuje Timbaland úplně celou desku.
Martina McBride - Waking Up Laughing (Sony BMG)
web / myspace / psali jsme

Martina McBride - Waking Up Laughing
Nebývá obvyklé, aby u nás vycházely country desky ve stejný den jako ve Spojených Státech. V případě jedné z největších country star Martiny McBride, která se po veleúspěšném albu "Timeless" vrací po dvou letech s novinkou "Waking Up Laughing", je to samozřejmostí. První ochutnávku z téhle desky v podobě singlu "Anyway" si můžete poslechnout na jejím myspace. (Tomáš Parkan)


SuperCrooo - 2 nosáči tankujou super (Bigg Boss/Rapsport)
web / myspace / psali jsme

SuperCrooo - 2 nosáči tankujou super
Dvojice Hugo Toxx a James Cole rekapituluje svoji dosavadní kariéru kompilací "2 nosáči tankujou super". Na dva disky, jejichž tracklist čítá dohromady dvaačtyřicet položek, umístili SuperCrooo kromě největších hitů i dosud nevydané věci, exkluzivní remixy a novou skladbu "Kariéra", kterou natočili společně s rappery H16 a Vecem. K singlu dvojka natočila i videoklip.


Různí - Death Proof (soundtrack) (Warner Music)
web / myspace / psali jsme

Různí - Death Proof (soundtrack)
"Death Proof" je druhá část dvojdílné hororové série "Grindhouse", která vzdává poctu béčkovým filmovým krvákům. Režie první části nazvané "Planet Terror" se ujal Robert Rodriguez, pod dvojkou je podepsaný Quentin Tarrantino. Jeho soundtrack je jako vždy bohatý na hlášky z filmu a skladby z pestré škály, na jejímž jednom konci je Ennio Morricone a na druhém T-Rex.


Simply Red - Stay (Universal)
web / myspace / psali jsme

Simply Red - Stay
Zpěvák s drahokamem v zubu Mick Hucknall a jeho Simply Red se po dvou letech vracejí zpět s novou deskou "Stay". Zatímco poslední počin "Simplified" oblékl starší písničky této formace do nového hávu, novinka je již plně v režii zbrusu nových skladeb, které opět balancují na hranici popu, jazzu, soulu a blues. Album obsahuje jedenáct písní. Čtyři z nich si můžete poslechnout na jejich myspace. (Tomáš Parkan)


Cliché - 17 gramov (EMI)
web / myspace / psali jsme

Cliché - 17 gramov
Třetí album bratislavské skupiny Cliché nazvané "17 gramov" spoluprodukovali Tomáš Svoboda (La Payaco) a Marek Rakovnický (Lavagance). Emisi desky předcházelo vydání pilotního singlu "Može sa stať viac", k němuž kapela natočila i videoklip, který by se měl na televizních obrazovkách objevit během dubna.



Krucipüsk - Ahoj (EMI)
web / myspace / psali jsme

Krucipüsk
Po několikerých odkladech se na pulty obchodů dostává šesté řadové album tuzemské rockové skupiny Krucipüsk nazvané "Ahoj". Sestava Tomáš Hajíček (zpěv), Milan Cimfe (basa), Jaroslav Gabriel (kytara) a Vojta Douda (bicí) nástupcem úspěšné desky "Druide!" oslaví patnáct let své existence. Oslavy podpoří i turné, na kterém vystoupí v roli hosta například Michal Pavlíček.


Dále vychází:

Almost - Southern Weather (EMI)
Anne Briggs - The Time Has Come (Sony BMG)
Barbara Streisand - Live In Concert 2006 (Sony BMG)
Ben Folds - Live At My Space DVD (Sony BMG)
Black Sabbath - The Dio Years (Warner Music)
Kings Of Leon - Because Of The Times (Sony BMG)
The Waterboys - Book Of Lightning (Universal)
Throbbing Gristle - Part Two The Endless (EMI)
Vital Remains - Icons Of Evil (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY