Poslechněte si čtyři nové kompozice Magnetik

15.03.2007 13:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Magnetik N
© Radeq Brousil
Fiktivní soundtracky mají své působiště i v Česku. Jeden z dalších chystají k vydání páni z projektu Magnetik. Ti 29. května vypustí opus "Wells". Na něm představí svůj osobitý hudební podklad k dílu "Válka světů", tedy ke sci-fi klasice Herberta George Wellse. Album slibuje mnohem experimentálnější přístup k tvorbě, než ten, který byl slyšen na jejich debutu "Magnetik". Magnetik při natáčení použili mnoho efektů, ruchů a samplů vlastnoručně vytvářených několik let. Mezi jinými hrají důležitou roli záznamy pořízené z rádiového vysílání pásma krátkých vln. Také samotný rádiový přijímač se často stával hudebním nástrojem.

Moimir Papalescu lásku k tomuto tématu vyjádřil i v našem rozhovoru. "Celé to vzniklo jako nápad Mortena (Živel), se kterým jsme společně koncipovali celou ideu. Obzvláště jsem rád, ze se nám podařilo zrealizovat spolupráci s jedním z posledních mohykánů české sci-fi Radovanem Lukavským ("Ikarie XB1"), který nám načetl průvodní slovo k intru," dodal. Natáčení desky "Wells" jde do finále, během dubna se ještě bude mixovat a čekají se smyčcové party od francouzského avantgardního cellisty Jean-Philippe Feisseho.

Kompozice "Introduction", "Home", "Victorians" a "Tripods In The Storm" si můžete poslechnout na magnetickém prostoru projektu, kde jsou i ke stažení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY