Nové desky pro 1. a 2. týden

08.01.2006 05:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Hudební průmysl po vánoční horečce odpočívá a nadílka nových desek na první dva lednové týdny je poměrně chudá. Obsahuje očekávané album newyorských rockerů The Strokes, čerstvý materiál jejich pop-punkových kolegů We Are Scientists, česko-americké hiphopové sestavy Cherry Hill a společný počin Ivy Bittové a DJe Javase.
Regály s novinkami sice v obchodech v prvních týdnech nového roku nebudou zrovna přeplněné, ale přesto byste v nich měli najít alespoň tyto nové desky...

The Strokes - First Impressions Of Earth (Sony BMG)
web / preview / psali jsme

The Strokes - First Impressions Of Earth
Konečně vychází třetí album newyorské kapely, která před čtyřmi lety nastartovala čerstvou vlnu syrového kytarového rocku s "Is This It?". Album přichází dva roky po vlažněji přijaté "Room On Fire" a má skupinu vrátit znovu na vrchol. The Strokes novinku nahráli s producentem Davidem Kahnem a do mlýna přispěl i producent dvou předchozích desek Gordon Raphael. Desku ohlásil na konci roku singl "Juicebox", jehož videoklip je k vidění v sekci Music jejich webu v několika formátech. Druhý singl se bude jmenovat "Heart In A Cage".
We Are Scientists - With Love And Squalor (Virgin Records/EMI)
web / preview / psali jsme

We Are Scientists - With Love And Squalor
Brooklynská pop-punková trojice debutuje na velké značce na stylově 36 minut dlouhém (krátkém) albu. Loni na sebe upozornili ípíčkem "Nobody Move Nobody Get Hurt", kterým novinářům nahráli k přirovnání "noví Franz Ferdinand". Jejich web nabízí k poslechu stream skladeb "Nobody Move, Nobody Get Hurt" a "Inaction" a také dva videoklipy, kterou jsou k vidění taktéž na digitální stopě na CD.


Cherry Hill - For The Love Of The Art (Brekordy/Maximum Underground)
web / preview / psali jsme

Cherry Hill - Love Of The Art
Hiphopová skupina je postavená kolem rappera z Bronxu NI, který se na delší dobu usadil v Praze. Skupinu charakterizují naživo hrané instrumentálky, slušný ohlas po hiphopových festivalech a debutové EP "No Surrender". Aktuálně se představují na velké desce, kterou nahráli s rapperem Lordem Nelsonem, DJem Trafikem nebo beatboxerem Hanzem. Ukázky jsou ke slyšení zde, tady je ke stažení videoklip ke skladbě "No Surrender.
Iva Bittová & Javas - The Party (Indies)
web / preview / psali jsme

Iva Bittová & Javas - The Party
"The Party" je mixovaná kompilace brněnského tech-houseového DJe Javase, ke které přidala improvizované vokály zpěvačka Iva Bittová. Dvojice spolu na tanečních večírcích vystupuje už deset let a byli ke slyšení na celé řadě velkých hudebních festivalů. V mixu uslyšíte aktuální taneční hity (Jeff Bennett, Tom Churchill, Frogsnatcher), včetně Javasovy vlastní skladby "Infantil Pop". Na výsledku se podepsal i producent Dup X, šéf hiphopové sestavy Naše Věc.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY