Klasikové post-punku Gang Of Four podpoří comeback deskou

05.05.2005 14:58 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Gang Of Four N
© facebook interpreta
Legendární post-punková kapela z anglického Leedsu Gang Of Four se po letech znovu dala dohromady a poté, co znovu pobláznila britské kluby, chystá se i za oceán. Svůj comeback podpoří novou deskou a reedicemi.

Už příští týden vychází reedice jejich klasického alba "The Entertainment", doplněná o raritní EP "Yellow" a čtyři doposud nevydané nahrávky. 30. srpna se k ní připojí dvojalbum znovu nahraných největších hitů kapely. Set ještě nemá název, ale už teď je jisté, že ho bude propagovat singl "To Hell With Poverty 2005" a druhý disk bude obsahovat také několik remixů, například od The Yeah Yeah Yeahs, Ladytron, Dandy Warhols nebo The Futureheads.

Gang Of Fours patří mezi zásadní kapely post-punkové vlny, která na punkovou dravost roubovala zvukové experimenty i vlivy jiných hudebních stylů. Největší slávu zažili na přelomu 70. a 80. let s klasickými deskami jako "Solid Gold" nebo "At Home She's A Tourist EP". Po konečném rozpadu v roce 1984 se ale v letech 1991 a 1995 dvakrát pokusili o comeback s rozpačitými novými nahrávkami.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY