DIIV chystají na květen album "Frog In Boiling Water"

19.02.2024 11:31 - Kateřina Spacek | foto: Shervin Lainez

Americká indierocková partička DIIV se po pěti letech vrací s další deskou. V pořadí čtvrtá řadovka bude následovnicí nahrávky "Deceiver" z roku 2019, která byla dle hudebních publicistů složitější než předchozí počiny kapely.

Novinka se bude jmenovat "Frog In Boiling Water" a vyjde 24. května. Připravované album přebírá svůj název z románu "The Story of B" Daniela Quinna z roku 1996, v němž se věnuje fenoménu zvanému "The Boiling Frog".

"Pokud hodíte žábu do hrnce s vroucí vodou, bude se samozřejmě zběsile snažit vylézt. Ale když ji jemně vložíte do hrnce s vlažnou vodou, žába se aklimatizuje, přesně jako když my vlezeme do horké lázně. A pokud budeme teplotu postupně zvyšovat, zanedlouho se žába s úsměvem na tváři, bez odporu nechá uvařit k smrti," popisuje poněkud kontroverzní metaforu čtveřice.

K příležitosti ohlášení chystané studiovky DIIV také představují skladbu "Brown Paper Bag". I ta odráží ponurou perspektivu z vařící se žáby. Song se pohybuje na hranici dream-popu a post-rocku, skličující verše jsou vyprávěním zbitého vypravěče.

Tracklist "Frog In Boiling Water" je následující: In Amber, Brown Paper Bag, Raining On Your Pillow, Frog In Boiling Water, Everyone Out, Reflected, Somber the Drums, Little Birds, Soul-net, Fender on the Freeway.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY