Osobní démoni poraženi - znovuzrození DIIV se ukážou v MeetFactory

04.03.2020 17:42 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Debut brooklynské kapely DIIV působil jako blesk z čistého nebe - shoegazem říznutý dream pop si rychle podmanil indie publikum i hudební publicisty. Zach Smith & spol. se po eskapádách vracejí s třetí deskou "Deceiver" (2019), uhýbají na ní k přímočarému a temnějšímu rockovému písničkářství, nové songy ale pořád obsahují to hypnotické něco, co svádí k dalšímu a dalšímu poslechu. Pražská premiéra se uskuteční v MeetFactory v pondělí 9. března 2020.

Znovuzrození začíná, když se všechno rozpadne. Album "Deceiver" (2019) představuje soundtrack k osobnímu vzkříšení. Za doprovodu silných kytar a zneklidňujícího zpěvu přichází tíživá očista a zasloužené obrození. Po drogových eskapádách frontmana Zachary Cole Smitha se kapela dává znovu dohromady. "Na 'Deceiver' mluvím o tom, jak pracovat na přátelství, jak o ně pečovat a nést odpovědnost za svoje chyby. Musel jsem znovu obnovit kapelu, ale musel to být úplně nový začátek. Potřebovalo to čas, společně jsme se však naučili, jak spolu komunikovat a pracovat," popsal Cole.

Do kreativního procesu na "Deceiver" byla poprvé zapojena celá kapela. Produkce se ujal Sonny Diperri, který má za sebou kooperaci s My Bloody Valentine, Nine Inch Nails nebo Protomartyr. Do alba vnesl sonické plochy, vytvořil bohatší a plnější zvuk, je více temné, oscilující se mezi divokým rockem a grungeovými baladami, bývá přirovnáváno k "In Utero" od Nirvany nebo k raným Smashing Pumpkins.

DIIV v MeetFactory doprovodí chastity a jeho písničky o strachu, mládí, životě na předměstí a vzrůstajícím extremismu na Západě. Kanadský hudebník představí svoji druhou desku "Home Made Satan" (2019), která má v sobě estetiku 80s goth kapel jako The Cure, The Smiths nebo pozdějších My Chemical Romance.

Očistný koncert zažije smíchovská továrna v pondělí 9. března. Pro Headliner DIIV prozradili, že překopali svoji live produkci, pro kterou se inspirovali u Deafheaven, s nimiž absolvovali v roce 2018 turné.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY