Anna K. pokřtí "Údolí včel" v Praze i v Brně. Chystá také "Večírky pro nedočkavé"

30.01.2024 10:47 - Josef Martínek | foto: Alžběta Jungrová

V říjnu vydané deváté studiové album Anny K. "Údolí včel" se dočkalo vřelého přijetí posluchačů i velmi kladných recenzí. Nyní přišel čas představit ho naživo. Stane se tak v dubnu na celkem pěti speciálních koncertech - dvou velkých a třech menších.

Už dříve ohlášené křty v prostorném Foru Karlín v Praze (25. dubna) a o dva dny později v brněnském Sonu totiž doplní ještě klubové akce nazvané jako "Večírky pro nedočkavé". Události v Písku, Krnově a Chrudimi budou zmíněným křtům předcházet.

Ve Foru Karlín a Sonu se fanoušci mohou těšit nejen na nové písně, ale i na divadelní scénu, kterou připravuje jeden z nejvyhledávanějších českých scénografů Marek Cpin - dlouholetý spolupracovník Národního divadla a Divadla na zábradlí.

"Je to moje první spolupráce s Annou K., a vlastně i první osobní setkání. Vybrala si mě na základě mojí divadelní práce. I proto bude scéna netradiční, pojmeme ji víc scénograficky a divadelně, bude vycházet z nového alba 'Údolí včel'. Důležitou roli bude hrát světlo a projekce," říká Cpin.

O kostýmy pro hlavní hvězdu se postará renomovaný návrhář a stylista Lukáš Macháček. Mezi hosty nebude chybět ani dlouholetý kamarád a bývalý spolužák oblíbené umělkyně Michal Suchánek.

"Míša mě za ta léta podporuje na všech velkých koncertech, moc se na něj těším. A těším se i na vás, mé milé fanoušky! Budou to krásné koncerty a scéna bude naprosto neuvěřitelná. Musíte to vidět, ale hlavně slyšet," láká muzikantka, která loni oslavila třicet let na scéně.

Desku "Údolí včel" připravila Anna K. opět ve spolupráci se svým životním partnerem Tomášem Varteckým. Pokud by vás zajímalo, jak nahrávka vznikala, můžete si přečíst náš rozhovor, který jsme se zpěvačkou pořídili na podzim.

Dubnové koncerty Anny K.:

5. 4. Písek, Divadlo Pod čarou - Večírek pro nedočkavé
19. 4. Krnov, Kofola Music Club - Večírek pro nedočkavé
20. 4. Chrudim, R Klub - Večírek pro nedočkavé
25. 4. Praha, Forum Karlín - křest alba "Údolí včel"
27. 4. Brno, Sono - křest alba "Údolí včel"



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY