Pearl Jam oslaví 25. výročí alba "Yield" jeho novým vydáním

01.03.2023 07:56 - Robin Sedlmaierů | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Dne 3. února uplynulo přesně čtvrt století od chvíle, kdy vyšla deska "Yield" americké formace Pearl Jam. A tak se kapela rozhodla, že fanouškům při této příležitosti nadělí její reedici. A k ní vůbec poprvé na CD a vinylu přidá i koncertní film "Give Way".

Pátá řadovka party kolem Eddieho Veddera vyjde v novém kabátě. Tím bude průsvitný červený a černý vinyl a k rukám příznivců se pravděpodobně dostane již na konci léta.

Uživatele streamovacích služeb jistě zaujme, že skupina znovu zveřejnila "Yield" i na Spotify či Apple Music, a to v prostorovém zvuku, který povyšuje poslech hudby na nový zážitek.

Zmíněný snímek "Give Way" nabízí vystoupení v australském Melbourne, kde Pearl Jam hráli 5. března 1998, tedy měsíc po vydání nahrávky. Jednalo se mimochodem o jeden z posledních koncertů s původním bubeníkem Jackem Ironsem. Tracklist záznamu je následující: Release, Brain of J., Animal, Faithfull, In My Tree, I Got ID, Corduroy, Even Flow, Spin The Black Circle, Given To Fly, Hail, Hail, MFC, State Of Love And Trust, Do The Evolution, Alive, Black, Immortality.

Posledním albem seattleského bandu je "Gigaton" z roku 2020, muzikanti se ale nechali slyšet, že už pracují na jeho nástupci. Kytarista Stone Gossard řekl: "Plán je takový, že budeme dál natáčet a pokusíme se tu desku brzy dokončit. Jsou písničky, které už jsou skoro hotové, a je hromada těch, které ještě ne."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY