Tereza Černochová je na "Slečně náročné" sterilní, chladná a nudná. Bohužel

18.10.2023 08:30 - Honza Balušek | foto: Anna Kovačič

V Česku nemáme mnoho muzikantek, které vystupují sólově. Proto se zdá téměř nepochopitelné, že 1. září tohoto roku vyšly desky nejen tří zpěvaček, ale navíc tří Terez. Ve srovnání s Terezou Balonovou a Terezou Hrabini je však nové album Terezy Černochové "Slečna náročná" to nejslabší.
4/10

Tereza Černochová - Slečna náročná

Skladby: Pánev (feat. Barbora Poláková), Ona & On, Ing. Čert, Nemedituj, Pro mýho kluka, Slečna náročná, Diskopizda, Tváře žen, Pro moji dceru
Vydáno: 1.9.2023
Celkový čas: 37:38
Vydavatel: Warner Music

Takovéhle recenze se nepíšou snadno. Když máte rádi Monkey Business, Romana Holého, vyrůstali jste s Black Milk a vlastně se vám hodně líbily i dvě předchozí sólovky Terezy Černochové, snažíte se vehementně na "Slečně náročné" najít něco, co se vám bude opravdu líbit.

Posloucháte album stále dokola, a i když najdete nějaké ty opravdu povedené drobnosti (atmosféra v songu "Pro mýho kluka", rozpor v muzice a názvu skladby "Diskopizda", opravdu povedená písnička "Tváře žen"...), jako celek vás to prostě... nudí. Krásně to hraje, je vidět, že si zpěvačka dala záležet na každém slově každého textu, ale nikde to doopravdy nesepne. A místo toho, abyste po patnáctém poslechu přišli k poznání, co se na albu skutečně povedlo, začne vás ten osmdesátkový vycizelovaný zvuk spíše štvát. Na sílu vtipná "Pánev", která kolekci uvozuje a měla i díky hostovačce Báry Polákové šanci stát se alespoň menším hitem, taky.

Vzhledem k osobním a velmi ženským textům je více než možné, že já, jako pětačtyřicetiletý chlap, nejsem cílovka téhle desky. Bojím se ale, že kvůli hudbě nejsou cílovkou ani (mladší či stejně staré) ženy, které by si jinak v Tereziných textech určitě našly více než já. Tereza Černochová s Romanem Holým prostě natočili pomalu plynoucí, naprosto nevzrušivou a energii požírající nahrávku. A to je mi líto.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY