Barbora Poláková káže "Ramen" - Takže díky, čau a amen...

28.10.2023 18:22 - Hana Bukáčková | foto: Marek Jarkovský

Písnička "Ramen" s nádechem punk rocku je otvírákem třetí studiovky "ON/OFF", kterou hudebními Anděly oceněná muzikantka Barbora Poláková vydala v květnu. Song začínající hláškou: "Hele, asi klidně můžeš jít, to fakt nevadí," je klasická rozchodovka. "Pro jedno kvítí slunce nesvítí," jak bych to shrnula já svými slovy. Zkrátka "nemám čas dokazovat, jaká nejsem", tvrdí další část textu, který vznikl v součinnosti s pianistou a kapelníkem Davidem Hlaváčem. Přesně - nač si na někoho hrát? Radši být svůj a počkat si na toho pravého.

Doprovodné video natočila zpěvačka s Markem Jarkovským. Před časem si na sebe ušila bič, když prohlásila, že všechny písně si říkají o klip a že všechny vizuály pak dá dohromady v jeden celek. Mezi jednotlivými částmi bude navíc vždy nějaké pojítko. Zde je jím herečka Lenka Krobotová, která ztvárnila kytaristku ze ženské kapely ve vydařenějším "Sousedově trávníku".

Původně se mělo natáčet v pražské tržnici SAPA, nakonec se štáb přesunul do Brna. Výsledek je oproti ostatním klipům Polákové přece jen méně vymazleným, bez většího konceptu, myšlenky. Na Bářiny poměry skoro až obyčejný, i když vyřídilku má dobrou. Prostě se to točí kolem jídla (láska prochází žaludkem, že?) a příhodných veršů. Do hlavní role autorka obsadila herce Lukáše Příkazkého, svého spolužáka z DAMU (v létě spolu natáčeli film "Prázdniny s Broučkem", kde hrají manželskou dvojici). Najdou se i tací, kteří v komentářích zmiňují podobnost se stylem brněnské kolegyně Muchy.

"Takže díky, čau a amen."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY