- musicserver.cz">

Brian Johnson z AC/DC: "Jsme celí žhaví na to vrátit se na pódia"

03.06.2023 08:58 - Jiří V. Matýsek | foto: Columbia Records

Nejistá budoucnost rockerů AC/DC je teď možná o něco růžovější. Alespoň to naznačil frontman Brian Johnson v rozhovoru pro podcast "Fuelling Around". Podle vokalisty kapely je mezi muzikanty velká touha vyrazit zase na turné a konečně dát vytouženou živou podobu písním z desky "Power Up".

Ostatně vyvézt nové songy na turné skupina plánovala už v onom roce 2020, kdy nahrávka vyšla, vše ale zhatila koronavirová pandemie. Na letošní podzim mají AC/DC zatím přislíbené vystoupení na festivalu Power Trip v Kalifornii. Měli by se tam objevit po boku Ozzyho Osbourna, Iron Maiden, Metalliky nebo Tool.

"Snaha dát ty kluky zase dohromady byla těžká, ale držím nám palce - všechno jde dobře. Nejdůležitější na tom všem je dychtivost, kterou všichni cítíme, šťáva se opět rozproudila," nechal se slyšet zpěvák. S formací, v níž působil od roku 1980, živě hrál naposledy v roce 2016. Tehdy mu lékaři další vystupování zakázali s tím, že mu hrozí permanentní ztráta sluchu. Podařilo se ale vymyslet zařízení, které mu umožňuje jak koncertovat, tak natáčet.

V Praze se AC/DC naposledy ukázali právě před sedmi lety, kdy za Johnsona zaskočil Axl Rose z Guns N' Roses.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY