Tom Morello vydal novou verzi klasiky AC/DC "Highway To Hell". Pomáhají mu Bruce Springsteen a Eddie Vedder

07.08.2021 08:30 - Jiří V. Matýsek | foto: Comandante LLC

Kytarista Rage Against The Machine Tom Morello naplánoval na 15. října sólovou nahrávku. Deska s názvem "The Atlas Underground Fire" bude plná mistrovské kytarové práce i unikátního zvuku, který je Morellovým poznávacím znamením, ale i hvězdné sestavy hostů. Mimo jiné to budou kapela Bring Me The Horizon, countryový zpěvák Chris Stapleton, duo Phantogram, syn reggae legendy Boba Marleyho Damian či Bruce Springsteen a Eddie Vedder.

Právě poslední dva zmínění natočili s hlavním protagonistou pokornou, ale zároveň moderní verzi klasického hitu AC/DC "Highway To Hell". V dynamické, šlapající úpravě přibyly k nesmrtelnému riffu dva charakteristické rockové hlasy i rozskřípaná Morellova kytara poznatelná na sto honů. "Naše verze je poctou téhle skladbě," nechal se slyšet Tom a dodal: "Jedna z nejlepších rock'n'rollových písní všech dob, zpívaná dvěma z nejlepších rock'n'rollových zpěváků všech dob. A já k tomu přidal kytaru." Tady se prostě všechno potkalo, jako návnada na celou studiovku to funguje víc než dobře.

Chystaná kolekce vznikala ve stínu covidové pandemie, Morello své kytarové party natáčel například pomocí záznamníku na mobilním telefonu. "Zní to jako šílený nápad, ale nakonec to vedlo ke kreativní svobodě. Nemohl jsem přehnaně promýšlet jednotlivé kytarové party, a nechal jsem se tak vést vlastní intuicí," svěřil se.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY