Britpopové ikony Richard Ashcroft a Liam Gallagher spojily síly. Je z toho nová verze skladby "C'mon People (We're Making It Now)"

18.01.2022 17:01 - Jiří V. Matýsek | foto: Marie Trávníčková

Bývalý frontman britpopových klasiků The Verve vydal 29. října loňského roku album "Acoustic Hymns, Vol. 1". Název skutečně výstižně popsal, o co tady jde - deska obsahuje na kost ohlodané akustické verze osmi písní ze zásadního díla jeho domovské skupiny "Urban Hymns" a čtyři kousky z Ashcroftovy sólové kariéry. Mimo jiné tak došlo na hitovku "Bittersweet Symphony", která se proměnila v sedmiminutový opus, samozřejmě se zachováním ikonického smyčcového motivu. Dalším výrazným momentem je song "C'mon People (We're Making It Now)", přepracovaný zpěvákův sólový singl z roku 2000.

V nové úpravě se Ashcroft potkal se svým kamarádem Liamem Gallagherem z Oasis. Dvě ikony britpopu v jedné skladbě, to je nepochybně něco, co potěší srdce nejednoho fanouška ostrovního hudebního vzedmutí konce 20. století. Tentokrát píseň dostala nový remix nazvaný "Don't Stop Now" a na rozdíl od albové verze duetu mají oba zpěváci krytá záda plnohodnotnou kapelou. Výsledek je nostalgickou ozvěnou devadesátek, ale zároveň i počinem, který nepůsobí jako nějaké retro - zvuk je naprosto současný, oba pánové navíc zpívají se slyšitelným gustem.

Podle svého dřívějšího vyjádření by byl Ashcroft rád, kdyby spolupráce s mladším z bratrů Gallagherových neskončila jen u tohoto duetu. "Rád bych s Liamem napsal song. Pokud bude pro on, budu pro i já. Mám spoustu nápadů na to, co bychom mohli spolu udělat, a byl bych hrozně rád, kdyby měl víc času, aby to mohlo dopadnout," uvedl a dodal, že by chtěl něco napsat také pro Rihannu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY