Američtí rockeři vydají už druhou protibushovskou kompilaci

16.07.2004 10:11 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Foo Fighters N
© Rollingstone.com
Nedávno jste se na našich stránkách mohli dočíst, že očekávaná novinka kapely Bad Religion "The Empire Strikes First" má mimo jiné otevřeně kritizovat politické postupy americké vlády. U nás by si něco podobného nejspíše získalo notnou dávku pozornosti, v zámoří jsou však na takové projevy zvyklí. I proto tam nebude problémem vydat kompilaci nesoucí všeříkající název "Rock Against Bush Vol 2".

Nahrávka brojící proti americkému prezidentovi navazuje na úspěch prvního dílu, jehož se prodalo více než dvě sta tisíc kopií. Tehdy se v rámci desky do Bushe pustily například kapely Sum 41, Alkaline Trio, The Offspring či Less Than Jake.

Dvojka bude obsahovat coververzi od Foo Fighters "Gas Chamber", kterou si muzikanti vypůjčili od Angry Samoans (najdete ji už na B-straně singlu FF "Big Me"), píseň "Comforting Lie" kapely No Doubt (vyšla na čtyři roky starém albu "Return Of Saturn"), "Let Them Eat War" již zmiňovaných Bad Religion. Nebude chybět repertoár skupin The Used, Yellowcard a dalších jiných. Na světě by "Rock Against Bush Vol 2" mělo být už v srpnu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY