Zasněnou písničku "Frog In Boiling Water" od DIIV doprovází surrealistický vizualizér

26.04.2024 20:26 - Kateřina Spacek | foto: Louie Kovatch

Když DIIV v únoru oznámili čtvrté album "Frog in Boiling Water", které vyjde 24. května, fanoušci pomalu začali tušit, že indie partička znovu přijde s něčím unikátním. Formace se pak pochlubila zdařilým singlem "Brown Paper Bag", konspiračními teoriemi nasáklou skladbou "Soul-Net" a také písničku "Everyone Out".

Nyní brooklynská kapela přichází s titulním songem, o který se podělila prostřednictvím tajemné webové stránky FIBW.org. Ta se podobá webu soul-net.co k jednomu z minulých singlů, aktuálně už jej ale kapela vypnula.

Novinkou "Frog in Boiling Water" prostupuje chmurný, ale zároveň zasněný zvuk, pro DIIV typický. Pokud se rozhodnete poslechnout si song na výše zmíněných stránkách, možná vás překvapí rozsáhlá devítiminutová stopáž. Kolem čtvrté minuty se ale skladba změní v něco, co připomíná zaseklou kazetu.

Písničku doprovází vizualizér s textem na červeném pozadí, kdy jednotlivá slova doprovázejí obrázky, které je vystihují. Jedná se tak o poměrně surrealistickou podívanou, kterou fanoušci této sestavy určitě ocení.

"Titulní skladba nového alba DIIV 'Frog In Boiling Water' je obrazem světa, který se hroutí pod vlastní tíhou. Kaskáda zvěrstev zaplavuje obyvatelstvo, které je zdánlivě příliš omráčené a bezmocné, než aby mohlo jednat. Bohatství je na prvním místě a lidé trpí. Jediným zřejmým řešením je ---". Začerněná odpověď znemožňuje přečíst celou zprávu. Že by byla další záhada na obzoru?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY