Duff McKagan z Guns N' Roses se na svém sólovém turné zastaví i v Brně

15.04.2024 16:51 - Jiří V. Matýsek | foto: Charles Peterson

Duff McKagan udělal největší díru do světa jako baskytarista Guns N’ Roses. V jejich řadách hraje dodnes a je jedním z trojice původních členů, která se účastní aktuálního reunionu (s Axlem Rosem a Slashem). Působil ale také ve Velvet Revolver, Loaded a krátkodobě také v Alice In Chains.

Má ale i vcelku úspěšnou sólovou dráhu. Pod svým vlastním jménem vydal už čtyři alba, to poslední, "Lighthouse", loni. Právě s touto deskou vyrazí na podzim na turné do Evropy a zastaví se i v Česku. Domácí zastávka je naplánována na 11. října do brněnského Sono Centra.

Charismatický muzikant si na svém turné naplánoval celkem patnáct zastávek v jedenácti zemích. Kolekce "Lighthouse", jež si vysloužila velmi pozitivní recenze, vznikla jako výběr z více než šedesáti písní, které McKagan nahrál ve svém domácím studiu v Seattlu v letech 2019 až 2022. Střídavě osobní a filozofické album zachycuje hudebníkovu podstatu čtyř desetiletí v tepajícím srdci americké hudby.

Pro české fanoušky to bude vůbec první příležitost poznat více písničkářskou tvář Duffa McKagana. Aktuální deska je svým způsobem odrazem přerodu z pankáče, který si ve čtrnácti letech půjčoval auta, aby mohl jezdit na koncerty, v životem otřískaného muzikanta, který ochutnal vše - od malých zaplivaných klubů až po vyprodané obří stadiony. A v každém případě patří do panteonu nepřehlédnutelných rockových osobností.

Předprodej vstupenek na brněnský koncert startuje v sítích Ticketportal a GoOut 18. dubna v 10 hodin dopoledne. Členové Live Nation klubu se ke svým lístkům dostanou už 17. dubna v 10:00.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY