Zemřel Daniel Vali z Maxim Turbulenc. Bylo mu pouhých 53 let

13.04.2024 17:00 - Jaromír Koc | foto: Maxim Turbulenc

Velmi smutnou zprávu dnes musela na sociálních sítích sdělit kapela Maxim Turbulenc. V pouhých třiapadesáti letech totiž v noci zemřel Daniel Vali, zpěvák a asi nejznámější tvář tohoto seskupení.

Podle informací CNN Prima News odešel náhle a nečekaně - pravděpodobně podlehl infarktu. Přitom ještě v pátek večer byl na večeři s přáteli, mezi nimiž nechyběl například ani bubeník skupiny Divokej Bill. "Stál, najednou ztuhl a sesunul se k zemi. Hodinu ho oživovali, nebylo mu pomoci. Bylo to zničehonic," popsal celou situaci Petr 'Ajfel' Novák, další ze členů úspěšného tria.

Další informace přidal třetí z Maxim Turbulenc, Tomáš 'Timi' Báča. Podle něj se všichni dobře bavili a Vali vyprávěl vtipy. Náhle ale ve tváři změnil barvu a sesunul se bez známek života k zemi. "Dan bude strašně moc chybět. Byl to úžasný kluk, super člověk. Rád rozdával radost, uměl skvěle bavit ostatní," dodal Báča.

Připomeňme, že formace dosud vydala přes dvacet alb, za které posbírala osmnáct platinových ocenění. Prodala více než šest set tisíc hudebních nosičů a celkem čtyřikrát se umístila v první desítce ankety Český slavík. Letos by měla oslavit třicet let svého fungování. Zda po této tragédii na oslavy skutečně dojde, ukážou až následující týdny a měsíce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY