Bára Poláková a spol. překopali Schelingerovu písničku "Léto s tebou". Moc se jim to nepovedlo

13.04.2024 12:12 - Hana Bukáčková | foto: Bontonfilm

Barbora Poláková loni vydala album "ON/OFF", za které byla nominována na Ceny Anděl. V konkurenci Anny K. a Pam Rabbit, která nakonec brala vítězství, sice nezvítězila, ale určitě nemusí smutnit. Do kin totiž v druhé polovině dubna přijde film "Prázdniny s Broučkem", v němž ztvárnila hlavní ženskou roli.

V rodinném snímku nás společně s Lukášem Příkazským vezmou na rodinnou dovolenou karavanem po dědovi. Nezapomenou samozřejmě přibalit své dvě ratolesti a dobrodružství může začít. Dle ukázek slepených do trailerů to vypadá na milou komedii pro všechny věkové kategorie, během jejíhož natáčení si všichni užili spoustu pohody a legrace.

Protože je Bára v posledních letech hlavně zpěvačka, společně s dalšími hlavními aktéry nazpívala (nebo možná lépe řečeno přezpívala) i ústřední píseň k filmu. Tou se stala dnes už letitá klasika "Léto s tebou" autorské dvojice Jiří Schelinger a František Ringo Čech z roku 1976.

Kombinace všech hlasů a hlásků písničce sice dává jinou, jakoby vřelejší, přístupnější a komornější náladu, avšak originál je originál. Nezaměnitelný Schelingerův hlas prostě nic nenahradí.

Z klipu to vypadá, že skladba má ve filmu své nezastupitelné místo, to však nic nemění na tom, že výsledek se moc nepovedl. Proč se autoři snímku radši rozhodli udělat coververzi než natočit novou originální píseň, která by třeba jednoho dne vstoupila do paměti nás všech? Asi sázka na jistotu. Ta ale moc nevyšla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY