Billy Barman v písničce "Hory medzi nami" pochybují o vztazích

07.04.2024 12:26 - Hana Bukáčková | foto: se svolením Billy Barman

Slovenští Billy Barman nedávno vydali pátou řadovku "Galéria duševného zdravia", kterou již 9. dubna pokřtí v pražském Lucerna Music Baru. Mezi jedenáctkou skladeb se nachází i pomalejší kousek "Hory medzi nami", který odkazuje na důvěru, spolehlivost, pochybnosti, zradu, nevěru, naplnění a naopak prázdnost citů ve vztahu.

Spoluautor Jozef Vrabel k songu prozradil: "Je to jedna z prvních skladeb, na kterých jsme začali pracovat. Tato píseň nesla velmi dlouho pracovní název desky, z kterého jsme ale ve finále ustoupili." Původní demo vzniklo ještě v roce 2020 těsně po festivalu Grape. Následný průběh práce na ní ale neprobíhal zrovna hladce, do konce ji vyladil producent Marek Rakovický.

Doprovodný videoklip dostali na starost režisér Juraj Mráz a kameraman Oliver Záhlava. Příběh v něm stojí na různých podobách a projevech lásky ve scénách plných erotiky.

Písnička i klip přinášejí jednoduché a výstižné sdělení stojící na melodické lince o tom, jak málo stačí, aby se do křehkého a blízkého vztahu dostaly trhliny, které snadno přerostou v překážky, jež nejde jen tak jednoduše přeskočit. A pak bohužel dojde k odcizení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY