Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai

29.03.2024 08:30 - Josef Martínek | foto: Polydor Records

Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě kraluje Dua Lipa s "Houdini", pořadí digitálních singlů se stejnou stabilitou opanuje Benson Boone.
Dua Lipa - Houdini
© Warner Music
RÁDIA - Dua Lipa přidává s hitem "Houdini" deváté vítězství během posledních deseti týdnů. Ze stříbra na ni však dotírá nový vyzyvatel - americký zpěvák Teddy Swims, jehož písnička "Lose Control" si polepšila rovnou o jednadvacet míst. Shodou okolností se loňský singl právě v tomto týdnu probojoval na vedoucí příčku americké Billboard Hot 100, a to po dvaatřiceti kolech v hitparádě. Pokud jste se dosud se jménem jednatřicetiletého rodáka z Georgie nesetkali, vězte, že své debutové album "I've Tried Everything But Therapy (Part 1)" vydal po řadě dřívějších spoluprací a singlů teprve minulý rok v září.

Bronzový stupínek si nárokují Ofenbach a Norma Jean Martine, jejichž song "Overdrive" stanul před několika týdny i na pozici nejvyšší - to byla ona jediná v úvodu zmíněná porážka úřadující královny éteru. V top ten nechybí ani několik dalších stálic, mezi které patří Michael Schulte a R3hab (4. "Waterfall"), Fast Boy a Topic (5. "Forget You") nebo Miley Cyrus, jejíž "Flowers" kvetou na šestce.

Do elitní společnosti se vrátila nastupující britská hvězda Kenya Grace (7. "Strangers") a již jednou jmenovaný Fast Boy se do ní vměstnal také s dalším kouskem "Good Life", kterému náleží osmička. Poprvé se v první desítce vyskytují Ella Henderson ve spojení s Rudimental (9. "Alibi") a irský DJ Billy Gillies s britskou vokalistkou Hannah Boleyn - jejich "DNA (Loving You)" výčet deseti nejrotovanějších položek uzavírá.

Zaujme i dvanáctka, na kterou se prokousali The Rolling Stones s "Mess It Up". Poskočili hned o sedmadvacet řádků. Koho by napadlo, že v roce 2024 budou mít Valící se kameny v našem éteru hranější song než Mirai, jejichž "Summer Love" coby momentálně nejúspěšnější domácí skladba boduje na čísle třináct?

Nejčastěji přehrávanou novinku mají na svědomí O5 a Radeček, kteří na třicátém čtvrtém místě za asistence zpěvačky Elly vzkazují: "I tak to za to stojí". Jako pětatřicátý startuje Declan J Donovan s "Hungry Heart". Linkin Park ve "Friendly Fire" zase jednou připomínají hlas Chestera Benningtona, v prvním týdnu z toho vytěžili devětatřicítku.

Nejstreamovanější písní se už sedmým týdnem po sobě může pochlubit jednadvacetiletý Benson Boone zásluhou "Beautitul Things" Jeho červnový, dávno vyprodaný koncert v pražském Lucerna Music Baru se proto u nás, minimálně na klubové úrovni, začíná stávat jednou z nejočekávanějších akcí roku. Zpěvákovy albové prvotiny "Fireworks & Rollerblades" se dočkáme už 5. dubna.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Houdini
  2. Teddy Swims - Lose Control
  3. Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
  4. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  5. Fast Boy feat. Topic - Forget You
  6. Miley Cyrus - Flowers
  7. Kenya Grace - Strangers
  8. Fast Boy - Good Life
  9. Ella Henderson feat. Rudimental - Alibi
  10. Billy Gillies feat. Hannah Boleyn - DNA (Loving You)


Grey256 - Tentokrát
© Warner Music
ALBA - Viktor Sheen s "Planetou opic" zase jednou našel přemožitele. Pomyslný skalp dlouhodobého (dalo by se klidně napsat i dlouholetého) vládce pořadí získal Grey256, který triumfuje s novinkou "Tentokrát". Pokud je současný tuzemský rap pro mladou generaci mimo váš záběr, interpretův web vám prozradí, že "v roce 2020 se stal senzací české rapové scény. Mezi nejžádanější domácí umělce ho tehdy katapultoval singl 'LaLaLa', za nímž rychle následovaly další úspěšně tracky 'Čistá' a 'Prázdnej'."

Za stříbrnou "Planetou opic" následuje další ze Sheenových bestsellerů, tentokrát společná nahrávka s Calinem "ROADTRIP". Do vesměs ustálené sestavy první desítky proniklo ještě jedno nové jméno - v Praze žijící slovenský rapper Shimmi. S titulem "BENIHANA" začíná na devítce.

Aby nebylo domácího rapu málo, na šedesátém devátém místě přichází s počinem "Hustle Never Die II" také Freez247. Jedinou z novinek mimo tento žánr, která se dokázala prosadit do top stovky, připravila Aneta Langerová, které rekapituluje své dvě dekády trvající hudební působení. Výběrovka "Zázračná písně krajina 20 LET" obsadila sedmdesátou šestou pozici.

Top 10 - alba:
  1. N Grey256 - Tentokrát
  2. Viktor Sheen - Planeta opic
  3. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  4. Kanye West & Ty Dolla $ign - Vultures 1
  5. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  6. Travis Scott - Utopia
  7. Stein27 - President Of Sexico
  8. Robin Zoot - Ponya
  9. N Shimmi - BENIHANA
  10. Ariana Grande - Eternal Sunshine

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 12. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY