The Beach Boys se dočkají speciálního dokumentu na Disney+

29.03.2024 10:12 - Honza Balušek | foto: Disney+

Hudebních dokumentů není nikdy dost, a tak je jen dobře, že další z nich se bude věnovat legendární formaci The Beach Boys. Pouze pod jejím jménem se jej dočkáme 24. května na Disney+.

Film je oslavou skupiny, která revolucionizovala popovou hudbu svým ikonickým zvukem, jenž zosobňoval kalifornský sen. Dokument sleduje kapelu od skromných rodinných začátků a obsahuje dosud nezveřejněné záběry a zcela nové rozhovory se členy sestavy Brianem Wilsonem, Mikem Lovem, Alem Jardinem, Davidem Marksem, Brucem Johnstonem a dalšími hudebními osobnostmi, jako jsou Lindsey Buckingham, Janelle Monáe, Ryan Tedder či Don Was.

Diváci se také z jejich vlastních slov dozvědí mnohé o členech skupiny Carlu a Dennisovi Wilsonových, uvidí nový rozhovor s Blondie Chaplinem a alespoň uslyší audio od Rickyho Fataara. Film režírovali Frank Marshall a Thom Zimny, o scénář se postaral Mark Monroe.

Oficiální soundtrack ke snímku "The Beach Boys", který obsahuje písně z něj, bude k dispozici ke streamování a stažení 24. května. Kromě toho si skalní příznivci budou moci už od 29. března koupit ikonické album kapely z roku 1964 "Shut Down, Vol. 2" v limitované edici na modro-bílém mramorovaném vinylu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY