Emiliana Torrini vzdává v "Let's Keep Dancing" hold zamilovaným

20.03.2024 19:11 - Dan Hájek | foto: Groenland Records

Na chystanou albovou novinku "Miss Flower" jsme si museli počkat dlouhých jedenáct let, které Emiliana Torrini vyplnila různými spolupracemi, ať už s Kid Koala nebo The Colorist Orchestra. Během té doby čerpala inspiraci pro materiál na svou další desku. Chystanou kolekci nyní uvádí dancehallem ovlivněná skladba "Let's Keep Dancing".

Podkladem pro psaní písní se jí staly dopisy adresované Geraldine Flower, matce její blízké kamarádky Zoe, jejímž manželem je producent a hudebník Simon Byrt. S ním Trorrini spolupracuje již delší dobu, částečně se podepsal i na jejím minulém albu "Tookah". Na desce máme očekávat příběhy, z nichž každý je věnován jiné osobě z nalezené krabice dopisů. Hudebně půjde o křehké písničkářství doplněné akustickými nástroji a elektronikou.

Úvodní ochutnávka "Let's Keep Dancing" vychází ze zamilovaných řádků, které Geraldine napsal Harold Prieto, hudebník a fotograf z Trinidadu, a amatérského záznamu z jedné kazetové pásky s Haroldovým zpěvem.

Doprovodné, zprvu čistě černobílé video, sleduje ústřední dvojici tanečníků, které si zahráli Beatriz Albarrán Gómez a Karl Brochard. Ti se na chvíli stali párem - jako Geraldine a Harold - kteří se v závěru dne potkají na malé taneční oslavě, kdy si naposledy společně zatancují. Civilní příběh je tak symbolickou poctou všem zamilovaným.

Sedmá řadovka "Miss Flower" do obchodů s muzikou a na streamovací platformy dorazí v pátek 21. června, fyzicky bude k dispozici na cédéčkách a červeně zabarvených vinylech.

Emiliana Torrini pak na podzim vyjede na krátké evropské turné, jehož předvojem bude několik festivalových vystoupení. U nás ji v létě uvidíme na Colours Of Ostrava, které se konají ve vítkovickém areálu od 17. do 20. července.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY