Kateřina Marie Tichá publikum v Lucerna Music Baru roztancovala i dojala

16.03.2024 14:30 - David Böhm | foto: Lukáš Kozel

Hvězda Kateřiny Marie Tichá i nadále stoupá vzhůru. Nyní s kapelou Bandjeez vyjela na své první turné, mezi jehož zastávky zařadila rovnou dva koncerty v pražském Lucerna Music Baru. Ty posloužily také jako křty nové desky "Plamen". My vám přinášíme reportáž z druhého večera.

Live: Kateřina Marie Tichá & Bandjeez

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 14. března 2024
support: Tereza Balonová
setlist: Vlci, Metro, Sami, V horách, Nový dům, Kdo ví, Kolemjdoucí, Vítr, Poprvé, Farmářům, Čaruj, Ta třetí, Plamen, Divoká, Budu tu, Zničená zem, Příteli

Label SinglTon, u něhož Kateřina Marie Tichá vydává, má také další nadějné jméno v rukávu - Terezu Balonovou. Právě ta měla příležitost přítomným lehce představit svůj repertoár. Již od první písně "Neposloucháš" však bylo jasné, že většina publika s ním už seznámená je. I tak se slušelo připomenout, že 13. května zde Tereza odehraje svůj zatím největší koncert, a to nepochybně se svou kapelou, která protentokrát chyběla. Zpěvačka se pouze sama doprovázela na kytaru. I přesto například "Lampiony" ze stejnojmenného alba vtáhly a postaraly se o štědrou dávku emocí. Bylo to příjemných dvacet minut.

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez, 14.4.2024 Lucerna Music Bar
© Lukáš Kozel
Naopak u Tiché kapela chybět nemohla. Formace Bandjeez, s níž spojila síly po předčasném skonu Davida Stypky, se podílela i na stále čerstvé desce "Plamen". Díky těmto talentovaným muzikantům se Kateřině podařilo strhnout návštěvníky hned od začátku. Úvodní "Vlci" totiž se svým mocným bubnováním dokázali naprosto pohltit. I následující projížďka "Metrem", značící nejpopovější kousek večera, potvrdila, jak pěkně si hudebníci dokáží vyhrát s aranžemi.

Už od počátku vystoupení se zpěvačka dojala nad tím, jak ji publikum přijalo. K jejímu překvapení se k ní totiž zpěvem přidalo i v pomalejším kousku z nového alba, baladě "V horách".

"Jestli takhle budete pokračovat, úplně mě odrovnáte a nebudu moct zpívat!" zavtipkovala. Úspěch "Zničené země" nebo akustické verze "Kolemjdoucího" na YouTube by mladé hudebnici měl napovědět, že její posluchači mají pomalejší kousky s kapkou bolesti v oblibě. Snad se tedy jako dalšího singlu dočkáme nějakého z nich.

"Dnešní večer bude plný nejrůznějších poprvé," upozornila také. Na pódium za ní totiž dorazil Milan Cais, a vůbec poprvé tak duet "Nový dům" zazněl naživo i s jeho konejšivým hlasem. Ještě předtím ale slovně pokřtil CD. "Tohle album je brána do radosti, které není nikdy dost. Také je to další vstup do nádherných sálů. Ty písně jdou ze srdce a je to cítit, prohlásil a nezbývá než s těmito tvrzeními souhlasit.

Kateřina Marie Tichá a Bandjeez, 14.4.2024 Lucerna Music Bar
© Lukáš Kozel
Další "Poprvé" se příhodně odehrálo během písně s tímto názvem. Na stage dorazila ještě tříčlenná dechová sekce. Už tak silný hudební zážitek se díky ní podařilo posunout ještě o kousek výše. Při tomto kousku, během minibloku Stypkových písní či "Plamenu" to pod pódiem opravdu vřelo. Není proto divu, že Tichá diváky odměnila třemi přídavky, včetně krásného songu "Budu tu", který napsala pro svého dědečka.

Poctivým psaním a hraním se interpretčina popularita rozrůstá. A to tak moc, že jí Lucerna Music Bar příště už možná bude malý. Schválně, zda si při příštím koncertu v Praze troufne na větší prostor. Zájem fanoušků zde určitě je.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY