Verona nabírá baladou "Protilátky" druhý dech

12.03.2024 17:33 - Jaromír Koc | foto: Verona Music / Warner Music

Už to bude rok, co se duo Verona připomnělo singlem "Anděl". Vzhledem k tomu, že i mně tato píseň nějak protekla mezi prsty, velký komerční či rádiový úspěch nejspíš nezaznamenala. I když je dvoučlenný projekt vnímán primárně jako taneční, osobně preferuji z pera Petera Fidera pomalejší skladby. On je vlastně mnohem lépe přijímá i český rádiový éter, protože těch klasických duc-duc hitovek přichází poslední dobou ze světa až dost.

Možná si to uvědomil i sám Fider, a tak je novinka "Protilátky" ploužák. A co víc - je to moc dobrý ploužák! Zatímco zpěv aktuální zpěvačky projektu Veroniky Stýblové v dosavadních singlech přijímám jen se skřípěním zubů a někdy mi její poloha hlasu až vadí, v aktuálním singlu sedí jako prdel na hrnec.

Hudebně jednoduchá balada se srdceryvným refrénem je totiž na jejím hlasu vysloveně postavena. Ta smutný text, který se snaží vyhnout již stokrát použitému klišé, zpívá s naprostou lehkostí a občasnou naléhavostí, ale zároveň tak, že jí to prostě věříte.

Jak jinak si vysvětlit, že jsem poté, co jsem si píseň poslechl poprvé, naprosto automaticky kliknul na repeat. To totiž dělám opravdu jen výjimečně.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY