Judas Priest se v klipu "The Serpent and the King" ocitají uprostřed věčného střetu dobra a zla

04.03.2024 14:03 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Do vydání očekávané devatenácté studiovky veteránů Judas Priest s názvem "Invincible Shield" zbývá necelý týden a kapela je tu s další ukázkou čerstvého materiálu. Pravda, ve zvukové podobě koluje skladba už zhruba týden, nicméně až nyní ji muzikanti doplnili funkčním videoklipem.

Jidášové singly nešetří, "The Serpent and the King" je už čtvrtý v pořadí a ani v tomto případě se nejedná o nějaký kvalitativní pokles. Skupina je stále slyšitelně při síle. Obzvlášť když se Rob Halford pustí do svého trademarkového ječáku. A tady jím rozhodně nešetří. Novinkový opus je dynamický, agresivně štiplavý a uhání kupředu jako stádo splašených koní.

Video, přesněji pohledná série statických fantasy barvotiskových ilustrací, sice nápaditostí nepřekypuje, poutavě ovšem za sebe staví obrazy slavných soubojů dobra se zlem. Formace tu sahá do mytologií (třeba do indické či antické), míchá rytíře, draky, anděly, ďábly či figury čistě vyfabulované a střídá vizuální styly.

Pravda, úplně zde nemáme tu čest s tím nejlepším jidášským klipem - v tomto ohledu už lépe funguje pseudo-živák k "Panic Attack". Skladba samotná je ale výstavní a i ten obrazový doprovod nakonec v zásadě funguje.

Judas Priest už 29. března přivezou novou desku do O2 areny. Společnost jí tam budou dělat Saxon a Uriah Heep.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY