Sharktank jsou na "Blindsided" odtažitě energičtí

19.03.2024 18:00 - Honza Balušek | foto: Hanna Fasching

Rakouská trojice Sharktank vznikla sice teprve v roce 2020, má už ale za sebou dvě řadové desky. A letos se muzikanti připomínají ípíčkem nazvaným "Blindsided". Čtyři skladby na hlubší ponor do jejich tvorby nestačí, přesto jako ochutnávka jejich třaskavého mixu elektroniky a punku slouží více než dobře.
7/10

Sharktank - Blindsided

Skladby: Boogieman, Blindsided, Catalyst, Mud
Vydáno: 8.3.2024
Celkový čas: 10:33
Vydavatel: Humming Records

Kde jsou ty časy, kdy žánrové škatulky něco znamenaly? V dnešní době, kdy si všichni berou odkudkoli, je mnohdy těžké čtenářům slovně přiblížit, jak kapela vlastně zní. Na druhou stranu je mnohem jednodušší (čti stačí jeden click) si tu muziku pustit. V každém případě se tvorba rakouské formace Sharktank dá popsat jako míchanice až punkové energie, elektroniky, silných basových linek, mužského rapu a ženského zpěvu.

Za produkcí stojí Marco Kleebauer, mužské vokály obstarává Mile Lechner, ty ženské Katrin Paucz. I pokud jste neslyšeli nic z jejich dosud dvou vydaných alb, letošní EP "Blindsided" jako ochutnávka jejich díla postačí. A třeba vás i naláká. Mezi trojici natlakovaných písniček ("Boogieman", "Blindsided" a "Mud") hudebníci vklínili nečekaně pomalou a atmosférickou skladbu "Catalyst", která v pozadí zaujme až ambientními zvuky.

Možná tak vypadají i jejich koncerty, ale zřejmě i producentský přístup způsobil to, že oba vokalisti v písničkách znějí odtažitě, jako by tam tak úplně nechtěli být. Ale možná je to jen můj dojem, nebo naopak záměr. Každopádně je to jen malá vada na kráse jinak energické a zábavné hudby.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY