Korben Dallas vydávají (rockovou) desku "Pohyb"

22.02.2024 15:55 - Hana Bukáčková | foto: Laci Strike

Slovenští Korben Dallas vydali netradičně ve čtvrtek 22. února již devátou řadovku "Pohyb", které je plná syrové rockové energie a osobitého rukopisu. Album je zvukově pestré, přitom nahrané s pár nástroji, bez postprodukčních editací a příkras. Stalo se tak dva roky po nahrávce "Deti rýb" a jen několik měsíců po LP "Nekonečně", které shrnulo dlouholetou spolupráci s Anetou Langerovou.

"Naše skupina je jako kolo - funguje to, když jsme v pohybu," říká zpěvák a kytarista Juraj Benetin o filozofii kapely.

"Na žádném jiném našem albu nenajdete tolik písniček, které vás nutí se hýbat. A hýbeme se i my jako skupina - všichni jsme tentokrát byli mnohem více zapojeni do tvorby hudby i textů, máme první písničku, kterou nezpívá Juro, a nakonec je to i první album, na kterém se nepodílel Ľuboslav Petruška," popisuje baskytarista a textař Lukáš Fila.

Producentem tuctu nových písní byl frontman skupiny Le Payaco Tomáš Svoboda. Autorem hravého kresleného žlutého obalu je Martin "Žlutý" Jenča, šéf studia Milk a kurátor konference By Design.

Současně s nahrávkou vyjíždí formace mezi fanoušky na své klubové turné po České i Slovenské republice, na které láká bubeník Ozo Guttler: "Naši fanoušci se mohou těšit na nevídané věci. Juro hraje ve dvou písničkách na basu. Lukáš poprvé v historii skupiny zpívá a rozšířil svůj klávesový aparát i o nožní klávesy. A já jsem začal zpívat vokály."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY