Nostrrromö zvou v klipu "Diabolicus" do temných koutů vesmíru

14.02.2024 16:38 - Jiří V. Matýsek | foto: se svolením Nostrrromö

Po covidové pauze se o slovo znovu hlásí metalová formace Nostrrromö. Parta zkušených muzikantů z domácí scény (mimo jiné bývalí či současní členové the.switch, Fourth Face nebo Bundy Tad) představuje hutný singl "Diabolicus" a rovnou jej prezentuje i s obrazovým doprovodem.

Je to ostatně dobrá příležitost, jak představit nováčky v sestavě: frontmanem se stal Majk, známý ze skupiny Underside, a na basovou kytaru naskočil Čip (ex-Hector Berlioz).

Singl, který dává přednost temnému, nepolevujícímu tlaku před řezavou energií, je první vlaštovkou z připravovaného EP "Nebula", jehož vydání je plánováno na jaro tohoto roku. Nahrávka slibuje být oslavou astronomie a metalu.

Vize, které skladba "Diabolicus" představuje, nejsou zrovna optimistické. Mluví se tu (respektive spíše šeptá - většina písně je šeptaná, o to ovšem působí démoničtěji) o "planetě plné nenávisti, která si zaslouží shořet v pekle". Nevyzpytatelnou atmosféru podporují nabroušené, křičené refrény i nervní tikot bicích ve slokách.

Videoklip staví do popředí muzikanty, kamera podporuje celkovou nejistotu, když poněkud nečekaně pracuje s ostřením a frontman se často dostává mimo zaostřené pole. Druhá linie sleduje symbolickou bytost s neonovou kresbou na obličeji vypomáhá si detaily fyzikálních jevů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY