Poetický folk rock, poezie i dámské kalhotky aneb Křest novinky Ondřeje Fencla a Hromosvodu v Malostranské besedě

31.01.2024 12:20 - Tomáš Rozkovec | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Že český folk rock má své zdatné pokračovatele, se mohli přesvědčit návštěvníci úterního koncertu v pražské Malostranské besedě. A nebylo jich věru málo. Vystoupil zde Ondřej Fencl s kapelou Hromosvod, kteří pokřtili šestou řadovku "Sen nenasytných kluků". Z vydařené akce vám přinášíme fotogalerii a krátký report.

Live: Ondřej Fencl a Hromosvod

místo: Malostranská beseda, Praha
datum: 31. ledna 2024

V Malostranské besedě bylo plno a myslím, že ti, kteří přišli, nelitovali. Ondřej Fencl s kapelou Hromosvod logicky postavili setlist s důrazem právě na novou kolekci. Vyplatilo se a to hned dvakrát. Nahrávka nejenže naživo ještě více rozkvetla, ale zapříčinila i to, že návštěvníci vykoupili veškeré zásoby této novinky.

Formace vystoupila ve složení: Ondřej Fencl zpěv - klávesy, kytary, harmonika, Hana Kašpárek Vyšínská - housle, klávesy, vokály, Vojtěch Jindra - kytary, vokály, Jaryn Janek - baskytara, vokály, Tomáš Marek - bicí, vokály.

Samozřejmě se křtilo. Křtilo se slivovicí a Ondřejovi a spol. bylo kmotrou Kristýnou Ryškou připomenuto i to, proč vlastně muzikanti hrají. Dostal totiž dámské kalhotky s krásným vzkazem. Následovala malá chvilka poezie, kde společně oživovali verše mistrů Seiferta, Skácela, Hraběte a dalších.

Křest a potažmo celý koncert se i podle reakcí různorodě složeného publika vyvedl na výtečnou. Dva hodinové bloky hudby a skvělé pohody utekly jako voda a byly jen důkazem, že český/moravský folk rock má u nás silné kořeny a tradici, v případě Ondřeje Fencla a Hromosvodu i zdatné následníky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY